Matematik
Opg. 5051
15. december 2005 af
mobz (Slettet)
En funktion f er givet ved F(x)=0,5x+1+ ((2)/(x-3))
Bestem funktionens monotoniforhold, og angik lokale ekstremumsteder for f.
Bestem en ligning fir hver af asymptoterne til grafen for f.
angiv værdimængden for f.
-------------------------------------------
For at give monotoniforhold, bliver jeg jo nød til at finde f´(x)
laver det til en andengradsligning, finder får det til at give x=1 og x=5 (og så er det vel også en der hedder x=0 ??)
De 3 værdier jeg så har fundet, sætter jeg op på sådan en linie og finder ud af om den er aftagende eller voksende... men får den til at være voksende i eller undtaget eller 1 og 5... og det kan da ikke passe ?
Bestem funktionens monotoniforhold, og angik lokale ekstremumsteder for f.
Bestem en ligning fir hver af asymptoterne til grafen for f.
angiv værdimængden for f.
-------------------------------------------
For at give monotoniforhold, bliver jeg jo nød til at finde f´(x)
laver det til en andengradsligning, finder får det til at give x=1 og x=5 (og så er det vel også en der hedder x=0 ??)
De 3 værdier jeg så har fundet, sætter jeg op på sådan en linie og finder ud af om den er aftagende eller voksende... men får den til at være voksende i eller undtaget eller 1 og 5... og det kan da ikke passe ?
Skriv et svar til: Opg. 5051
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
