Fysik
210^Po atomer
15. december 2005 af
thus (Slettet)
NUKLIDET 210^Po er radioaktivt med halveringstiden 138,5 døgn. En stof prøve har aktiviteten 1,66*10^10 Bq , der stammer fra dette nuklid.
?hvor mange 210^Po atomer indeholder prøven?
k=ln2/t½=5,792*10^-8 s
N=A/K=1,66*10^10Bq/5,792*10^-8=2,86*10^17
jeg er lidt itvivl om det er det rigitge formler..??
?hvor mange 210^Po atomer indeholder prøven?
k=ln2/t½=5,792*10^-8 s
N=A/K=1,66*10^10Bq/5,792*10^-8=2,86*10^17
jeg er lidt itvivl om det er det rigitge formler..??
Svar #1
15. december 2005 af Epsilon (Slettet)
Formlerne er korrekte (dog ikke K, men k). Henfaldskonstanten k har SI-enheden
[k] = s^(-1).
Afrundes N under hensyntagen til korrekt antal betydende cifre, har man
N = 2,87*10^17.
//Epsilon
[k] = s^(-1).
Afrundes N under hensyntagen til korrekt antal betydende cifre, har man
N = 2,87*10^17.
//Epsilon
Skriv et svar til: 210^Po atomer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
