Matematik

Isolering

17. december 2005 af OrmstrupDK (Slettet)
Hej..

Jeg sidder med en ligning hvor jeg må indrømme jeg er Helt blank!

Jeg skal isolere s i det følgende:
2=(s*2436)+((2-s*2436)/29)

Mit problem er at jeg ik har min matematik bog ved mig og derfor er pænt blank...

Kan lige nu slet ik huske hvordan det er man opløser en parentes og for den slags skyld også en brøk..

er der nogen der kan hjælpe mig det og gi mig et lille hint til hvor jg skal starte på denne meget irriterende lignig? :)

På forhånd tak:)

Knus Mette Louise

Svar #1
17. december 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Ej hvor øv... Er der ikke en venlig sjæl der kan hjælpe mig når jeg nu sidder her og er helt fortabt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2005 af 150972 (Slettet)

s=0,00085

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Vi har, at

2 = 2436s + (2-2436s)/29 =>
29*2 = 29*2436s + 2-2436s =>
26 = 28*2436s =>
s = 1/1218

Svar #4
17. december 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Tak, men, jeg forstår ikk helt hvordan du bare opløser parentes og brøk..sorry... er ik den klogeste..

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Okay, jeg forstår godt at du ikke forstår hvad jeg gør; det skal være

2 = 2436s + (2-2436s)/29 =>
29*2 = 29*2436s + 2-2436s =>
56 = 28*2436s =>
s = 1/1218

Undskyld forvirringen!

Svar #6
17. december 2005 af OrmstrupDK (Slettet)

Jeg er født besværlig

2=(s*2436)+((2-s*2436)/29)

Jeg forstår de 2436s da de jo bare ganges sammen og dermed er parentesen ophæves, men parentesen, udenom en anden parentes forsvindr os... det forstår jeg ik?

2 = 2436s + (2-2436s)/29 =>

Hernede forsvinder den sidste parentes og du ganger 29 med 2436 s, det forstår jeg ik.. ved godt hvorfor på den anden side af lighedstegnet..!

29*2 = 29*2436s + 2-2436s =>

56 = 28*2436s =>
s = 1/1218

Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.