Fysik
Hastighedsberegning vha. relativitetsteorien
17. december 2005 af
mowila (Slettet)
Jeg er ved at skrive DSSO i Den Specielle Relativitetsteori. Og i min problemformulering er der stillet en opgave.
Jeg er bare ikk helt sikker på jeg forstår opgaven...?
Opgave:
Ved en pardannelse (dannelse af en elektron og en positron) får partiklerne hastigheder 0,65c og -0,65c i forhold til deres massemidtpunkt.
Beregn deres indbyrdes hastighed efter Galileitransformationen
Beregn elektronens hastighed i forhold til positronen ved relativistisk addition af hastigheder?
Er der nogen der kan sige mig hvad helt præcis det er jeg skal.
Forstår ikk helt opgaven. Har elektronen hastigheden 0,65c og positronen -0,65c, eller???
HJÆLP.. Hurtigt, tak ;)
Jeg er bare ikk helt sikker på jeg forstår opgaven...?
Opgave:
Ved en pardannelse (dannelse af en elektron og en positron) får partiklerne hastigheder 0,65c og -0,65c i forhold til deres massemidtpunkt.
Beregn deres indbyrdes hastighed efter Galileitransformationen
Beregn elektronens hastighed i forhold til positronen ved relativistisk addition af hastigheder?
Er der nogen der kan sige mig hvad helt præcis det er jeg skal.
Forstår ikk helt opgaven. Har elektronen hastigheden 0,65c og positronen -0,65c, eller???
HJÆLP.. Hurtigt, tak ;)
Svar #2
18. december 2005 af Darwin (Slettet)
Brug din intuition angående galileitransf.
Når A går med 1 m/s mod nord og B løber med 2 m/s mod nord, da bevæger B sig med 1 m/s i forhold til A, medens A bevæger sig med - 1 m/s i forhold til B.
Relativistisk set:
x=gamma(x'+vt') og t=gamma(t'+vx'/c^2)
ergo
dx=gamma(dx'/dt'+v)dt' og dt=gamma(1+v[dx'/dt']/c^2)dt'
således får du et udtryk for dx/dt, hvilket opgaven kræver
Svar #3
18. december 2005 af mowila (Slettet)
er ikk helt med på din tankegang..
Jeg troede man skulle bruge relativistisk addition af parallelle hastigheder?
Forstår bare ikke helt hvilke hastigheder der er hvad...?
Jeg troede man skulle bruge relativistisk addition af parallelle hastigheder?
Forstår bare ikke helt hvilke hastigheder der er hvad...?
Skriv et svar til: Hastighedsberegning vha. relativitetsteorien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
