Kemi
Thiosulfat+syre
18. december 2005 af
tkruger (Slettet)
Hej
Jeg sidder med en rapport over en reaktion mellem thiosulfat og syre. Jeg skal lave en ( [H+] , 1/delta-t)-graf. Punkterne passer meget godt på en parabel (kor.koef. på 0,995), men i følge mine notater afhænger reaktionshastigheden slet ikke af H+-koncentrationen, og derfor vil jeg gerne have en ret linje, hvilket da også godt kan laves, men den har pokkers stor usikkerhed. Hvad er det rigtige?
Desuden har jeg i mine notater skrevet, at;
""v = k * [S2O3--] * f([H3O+])
v er proportional med mængden af thiosulfationkoncentrationen + desuden en lille påvirkning fra [H3O]+ som ikke kan måles".
Har dette f([H3O+] noget med parablen at gøre? Hvis det er en ret linje, som skal være det rigtige, hvad betyder skæringen med y-aksen så??
Et billede af graferne kan ses på "v = k * [S2O3--] * f([H3O+])
v er proportional med mængden af thiosulfationkoncentrationen + desuden en lille påvirkning fra [H3O]+ som ikke kan måles" hvor den blå graf er irrelevant for min spørgsmål, men de to røde er de to muligheder (parabel og ret linje).
Tror det her indlæg er meget forvirrende (næsten ligeså forvirret som jeg er), men er der nogen der kan gennemskue mit problem. Hvis I skal have flere oplysninger kan I bare skrive, hvad I vil have. Merci :)
Jeg sidder med en rapport over en reaktion mellem thiosulfat og syre. Jeg skal lave en ( [H+] , 1/delta-t)-graf. Punkterne passer meget godt på en parabel (kor.koef. på 0,995), men i følge mine notater afhænger reaktionshastigheden slet ikke af H+-koncentrationen, og derfor vil jeg gerne have en ret linje, hvilket da også godt kan laves, men den har pokkers stor usikkerhed. Hvad er det rigtige?
Desuden har jeg i mine notater skrevet, at;
""v = k * [S2O3--] * f([H3O+])
v er proportional med mængden af thiosulfationkoncentrationen + desuden en lille påvirkning fra [H3O]+ som ikke kan måles".
Har dette f([H3O+] noget med parablen at gøre? Hvis det er en ret linje, som skal være det rigtige, hvad betyder skæringen med y-aksen så??
Et billede af graferne kan ses på "v = k * [S2O3--] * f([H3O+])
v er proportional med mængden af thiosulfationkoncentrationen + desuden en lille påvirkning fra [H3O]+ som ikke kan måles" hvor den blå graf er irrelevant for min spørgsmål, men de to røde er de to muligheder (parabel og ret linje).
Tror det her indlæg er meget forvirrende (næsten ligeså forvirret som jeg er), men er der nogen der kan gennemskue mit problem. Hvis I skal have flere oplysninger kan I bare skrive, hvad I vil have. Merci :)
Svar #1
18. december 2005 af tkruger (Slettet)
Hov - det gik galt med linket (forkert jeg indsatte, så hele tredje afsnit er forkert). Linket er http://www.badongo.com/file.php?file=Enten+parabel+eller+ret+linje-+-de+to+muligheder+er+indsat-__2005-12-18_graf_thiosulfat.bmp&s=black
Skriv et svar til: Thiosulfat+syre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
