LaTeX

Tabeller

20. december 2005 af Fejl 40 (Slettet)
Jeg har nogle tabeller i mit projekt, som ikke er pæne. Det drejer sig om

\\\\\\begin{tabular}{|l|r|r|r|}\\hline
\\multicolumn{4}{|c|}{\ule[-2mm]{0mm}{7mm}\\bfseries Energier for stationære tilstande (MeV)}\\\\ \\hline\\hline
Tilstand&$c$-quark&Brintatomet&Forhold\\\\ \\hline
Grund &$-336$&-43.7&$7.69$\\\\ \\hline
1. exiterede &$-103$&-11.4&$9.04$\\\\ \\hline
2. exiterede &$-52.5$&-5.08&$10.3$\\\\ \\hline
3. exiterede &$-32.8$&-2.86&$11.5$\\\\ \\hline
4. exiterede &$-22.8$&-1.83&$12.5$\\\\ \\hline
\\end{tabular}\\\\

og en anden tabel

\\\\\\begin{tabular}{|l|c|c|c|}\\hline
$q=\\frac{2}{3}e$ &up &charm &top\\\\ \\hline
$q=-\\frac{1}{3}e$ &down &strange &bottom\\\\ \\hline \\end{tabular}\\\\

Grundlæggende er det problematisk at der ikke er noget plads over og under tabellerne. Teksten er mast meget tæt på. Desuden vil jeg gerne have tabellerne centeret.
I første tabel skal rækkerne være højere, så der er plads til brøkerne.

Håber i vil hjælpe.

Svar #1
20. december 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Undskyld. Det er i anden tabel, der skal være plads til brøker.

Brugbart svar (2)

Svar #2
20. december 2005 af sigmund (Slettet)

Skriv

\\begin{table}
\\centering
[her står din tabel, dvs. tabular-miljøet]
\\end{table}

uden om din tabel, dvs. at du sætter tabular ind i et table-miljø, som gør at den bliver en såkaldt "float"; analogt til at du sætter dine figurer i et figure-miljø.

Rækkehøjden kan du justere ved at skrive \\setlength\\extrarowheight{xpt} (hvor x er et valgfrit tal, fx. 4) før \\begin{tabular}. Dog skal du loade array pakken i præamblen.

Svar #3
20. december 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Tak for hjælpen sigmund. Opfølgende spørgsmål:

Nu placeres tabellerne øverst på siderne. Jeg vil gerne have dem i selve teksten. Ikke sådan forstået at der skal være tekst på begge sider af tabellen.

Desuden gør \\setlength\\extrarowheight{xpt} kommandoen ganske rigtigt rækken højere, men brøken er stadig nede at kysse underlinien. Hvordan centreres brøken vertikalt i feltet?

Brugbart svar (2)

Svar #4
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Hvis du skriver din e-postadresse, kan jeg godt sende dig eksempel på, hvordan man kan lave pæne tabeller i LaTeX (ikke for at prale).

Brugbart svar (2)

Svar #5
20. december 2005 af sigmund (Slettet)

#4: Bruger du booktabs pakken?

Brugbart svar (2)

Svar #6
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, sammen med dcolumn.

Svar #7
20. december 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Det vil jeg gerne se. Jeg skal aflevere mit bachelor projekt i morgen og er igang med den sidste finpudsning.

[email protected]

Brugbart svar (2)

Svar #8
20. december 2005 af sigmund (Slettet)

Ja, jeg synes vi skal foreslå #0 at bruge booktabs pakken, og dcolumn, den justerer tallene efter decimalseparatoren.

Svar #9
20. december 2005 af Fejl 40 (Slettet)

#8 hvad skal det sige? hvordan bruger jeg dem?

Brugbart svar (2)

Svar #10
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Jeg har sendt dig et et par eksempler. Læs desuden manualerne til pakkerne!

Skriv et svar til: Tabeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.