Matematik

Enkryptering!!

20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)
jeg har teksten Simons opgave, som jeg skal kryptere, n=4089, e=11, d=1079
teksten bliver når man nummere til:
1909 1315 1419 1516 0701 2205

Nu skal jeg så regne 1909^11(mod4089)=c
Hvordan søren kringler jeg den?

Svar #1
20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

Jeg har regnet den til at være 547, kan det være rigtigt?

hvordan skal jeg så nu dekrypterer den?
c^d(mod n)=m

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2005 af Rasmus1234 (Slettet)

I følge derive er
1909^11 mod 4089 = 1495 og
1495^1079 mod 4089 = 2191

så der må være en fejl i dit system.

547^1079 mod 4089 = 3592

Hvilke værdier har du sat p og q til?

Svar #3
20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

47 og 87 er mine værdier!
Satans også hvis jeg har lavet fejl i noget! Har nemlig regnet en del mere!
håber du kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2005 af Rasmus1234 (Slettet)

87 er ikke et primtal

3*29=87

89 er et primtal, kan være derfor det ikke passer.

men hvis du vælger 89 skal du ændre dit e

idet 46*86=4048 og 11*368=4048

det skal jo gælde at (e,phi(n))=1

Svar #5
20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

argh... hvor fanden er det dog også at jeg ikke har valgt en primtal fra starten af, totalt amatør agtigt, nu er jeg fandme sur på mig selv!!! ARGH!!
Men tusinde mange gange tak for hjælpen indtil nu!

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2005 af Rasmus1234 (Slettet)

det kan være en fordel at vælge e som et primtal der ligger lige lidt over 2^n, dette giver dig mindre udregnigner for d

3 17 65537 kunne være et bud.

med e=17 får jeg det til:

n=4183
phi(n)=4048
d=1905

og så passer det med at enkryptere og dekryptere

Svar #7
20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

ok... tusinde mange gange tak, det bruger jeg så i stedet for!
Hvordan kan du regne det så hurtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2005 af Rasmus1234 (Slettet)

har lavet 2 små programmer.

Til Ti-83 serien
http://pastebin.com/471730

og til maple
http://pastebin.com/471536

Det til Ti-83 er ikke så gennemført men det virker da

Svar #9
20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

hvad for du når du enkrypterer: 1909??

Svar #10
20. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)

ok... jeg har selv fået den til 0984 og når jeg dekryptere bliver det så 1909 igen, så det er jo perfekt, nu er problemet så bare at det tager utrolig meget tid at lave i hånden, så tænkte på om nogen af jer har et program til det??

Skriv et svar til: Enkryptering!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.