Matematik
Differentiering
24. december 2005 af
Heisenberg (Slettet)
Indenfor differentiering i fysik har vores lærer skrevet således:
f = sin(u) df/dt = cos du/dt
Sådan som jeg tidligere har lært det, skulle man ved differentiering af sin(x) få cos(x)
så det forvirrer mig lidt at der står "du/dt" i enden... hvad skal dette til for? Skal man bare undlade dette?
f = sin(u) df/dt = cos du/dt
Sådan som jeg tidligere har lært det, skulle man ved differentiering af sin(x) få cos(x)
så det forvirrer mig lidt at der står "du/dt" i enden... hvad skal dette til for? Skal man bare undlade dette?
Svar #1
24. december 2005 af sigmund (Slettet)
I hvilken sammenhæng optræder variablen t?
Ellers er det kædereglen, der er benyttet her:
f(u) = sin(u) =>
df/dt = df/du*du/dt = cos(u)du/dt.
Ellers er det kædereglen, der er benyttet her:
f(u) = sin(u) =>
df/dt = df/du*du/dt = cos(u)du/dt.
Svar #2
24. december 2005 af Heisenberg (Slettet)
Det er noget vi har lært i fysik...
Jeg ved ikke helt i hvilken sammenhæng det er, andet end at t (tiden) er nødvendig i beregningerne i laver med det...
Men det er mere hvad selve /du(dt) står får jeg ikke forstår...
Jeg ved ikke helt i hvilken sammenhæng det er, andet end at t (tiden) er nødvendig i beregningerne i laver med det...
Men det er mere hvad selve /du(dt) står får jeg ikke forstår...
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
