Kemi
Naturfag...PLEASE
12. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej alle sammen...
Er der ikke nogle der vil være en sveske og hjælpe mig med denne opgave på forhånd tak???
Lyder sådan her:
Indeholdet af eddikesyre CH3COOH i et afkalkningsmiddel bestemmes ved en titrering med natriumhydroxid NAOH.
En prøve på 10,0 g afkalkningsmidlet opløses i vand i en kolbe, og der tilsættes en indikator. Fra buretten tilsættes NAOH-opløsning med koncentrationen 0,20 Mol/L.
Når der er tilsat 16,7 mL NAOH-opløsning skifter indikatoren farve.
a) Beregnstofmængden af NAOH i den tilsatte NAOH opløsning.
Stofmængden af eddikesyre i prøven er lig med stofmængden af NAOH i den tilsatte NAOH-opløsning.
b) Beregn den molare masse af eddikesyre, og beregn hvor mange procent eddikesyrens masse udgør af afkalkningsmidlets masse.
Håber virkelig på hjælp
Er der ikke nogle der vil være en sveske og hjælpe mig med denne opgave på forhånd tak???
Lyder sådan her:
Indeholdet af eddikesyre CH3COOH i et afkalkningsmiddel bestemmes ved en titrering med natriumhydroxid NAOH.
En prøve på 10,0 g afkalkningsmidlet opløses i vand i en kolbe, og der tilsættes en indikator. Fra buretten tilsættes NAOH-opløsning med koncentrationen 0,20 Mol/L.
Når der er tilsat 16,7 mL NAOH-opløsning skifter indikatoren farve.
a) Beregnstofmængden af NAOH i den tilsatte NAOH opløsning.
Stofmængden af eddikesyre i prøven er lig med stofmængden af NAOH i den tilsatte NAOH-opløsning.
b) Beregn den molare masse af eddikesyre, og beregn hvor mange procent eddikesyrens masse udgør af afkalkningsmidlets masse.
Håber virkelig på hjælp
Svar #1
12. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Du skal bruge formlerne n = m/M,
m = n*m, M = m/n....
n = stofmængden
m = masse
M = Molarmasse
m = n*m, M = m/n....
n = stofmængden
m = masse
M = Molarmasse
Svar #2
12. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Eller brug denne her formel til a)
c = n/V, n = c*V
så kommer den til at se således ud:
20 Mol/mL*16,7 mL = 334 Mol
mL går ud med hinanden og mol bliver der..
c = koncentrationen
n = stofmængden
V = volumen
c = n/V, n = c*V
så kommer den til at se således ud:
20 Mol/mL*16,7 mL = 334 Mol
mL går ud med hinanden og mol bliver der..
c = koncentrationen
n = stofmængden
V = volumen
Skriv et svar til: Naturfag...PLEASE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
