Matematik
asymptoter og den afledede
28. december 2005 af
Stinnie (Slettet)
Halløjsa og god bagjul!
Jeg sidder med en matematikaflevering, hvor der er en opgave, som jeg har bøvlet en del med i noget tid, håber der er nogle som vil hjælpe…
funktionen f er bestemt ved
f(x)=(10-x)/x^2, hvor x>0
-bestem en ligning til hver af asymptoterne til grafen for f.
-bestem f'(x) altså den afledede af f.
Hvordan løses de?
Jeg sidder med en matematikaflevering, hvor der er en opgave, som jeg har bøvlet en del med i noget tid, håber der er nogle som vil hjælpe…
funktionen f er bestemt ved
f(x)=(10-x)/x^2, hvor x>0
-bestem en ligning til hver af asymptoterne til grafen for f.
-bestem f'(x) altså den afledede af f.
Hvordan løses de?
Svar #1
28. december 2005 af fixer (Slettet)
Vink: Undersøg f(x) for x->0+ og x->+oo og slut heraf at koordinatakserne er asymptoter til grafen for f.
M.h.t. f'(x) skal du anvende regelen for differentiation af brøker. Eventuelt kan f omskrives på en mere genkendelig form
f(x) = 10/x² - 1/x
M.h.t. f'(x) skal du anvende regelen for differentiation af brøker. Eventuelt kan f omskrives på en mere genkendelig form
f(x) = 10/x² - 1/x
Skriv et svar til: asymptoter og den afledede
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
