Kemi

kaffesyre

31. december 2005 af timothy (Slettet)
Har lige et par spørgsmål til følgende sæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/2005-10-2.pdf

1) d) er det en oxidationsreaktion? i så fald er tvivl om hvilke atomer i molekylet jeg skal se på...

2)a har brugt formlen for en svag syre
b har tegnet molekylet, men forstår ikke hvordan jeg skal markere transformen.
d)hmmm...er det fordi der sker en syre-base reaktion mellem syren og carbonaten?

Svar #1
31. december 2005 af timothy (Slettet)

3)b)Jeg tror ikke det er sølvnitrat så må det være bromthymolblåt....men hvor finder jeg ud af hvilke egenskaber den har...???

Svar #2
31. december 2005 af timothy (Slettet)

Er der en venlig sjæl der kan svare på om det er den rigtige måde at gøre det på.

3)c)Jeg har lavet linær regression på 1/A mod t medfører k= 0,149
Jeg indsætter 60 på x's plads i:1/A=k*t+(1/A) medfører A=0,075...hvorpå jeg indsætter i v=k*(A^2)..hvilket giver v=8,47*10^-4

Svar #3
01. januar 2006 af timothy (Slettet)

opdater lige tråden...

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2006 af frodo (Slettet)

1d er ikke en redox.
Prøv at afstemme, hvis jeg siger at der skal 6 ureamolekyler til..

2b) skriv hvorfor det er en transform.

d) jep

3b) de indicerer BEGGE ifølge opgaven at reaktionen har fundet sted. Det du skal er at sige hvorfor!
sølv(I)-ioner fældes med Cl-, som det tungtopløselige AgCl.
bromthymolblåt er en syre-baseindikator, såå..¨

og 3c) ser også fin ud, men jeg har ikke regnet efter.

Svar #5
01. januar 2006 af timothy (Slettet)

3b) okay så Bromthymolblå indikerer at det er en sur opløsning...hvor kan man se hvilke farve den skifter til når den tilsættes til syre...?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2006 af frodo (Slettet)

i databogen under syre-base-indikatorer

Skriv et svar til: kaffesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.