Kemi

kovalent = enketlbinding?

04. januar 2006 af sprit (Slettet)
Hejsa,
jeg er lidt forvirret.
Er kovalent binding = enkeltbinding, dobbeltbinding og tripelbindingm, eller er det bare = enkeltbinding, hvis i forstår...

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2006 af Einstein_15 (Slettet)

En kovalent binding er bare en binding, hvor der deles elektroner, således at oktet-reglen bliver opfyldt.

Dobbelt binding er det samme; bare hvor der deles to elektroner

Svar #2
04. januar 2006 af sprit (Slettet)

Okay; men er en kovalent binding = enkeltbinding så?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#2

Nej

Kovalent binding er en overordnet betegnelse for atomer som deler elektroner!

Enkelbinding: Hvor der bliver delt 1 elektron fra hver atom.

Dobbelbinding: Hvor der bliver delt 2 elektroner fra hver atom.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

Læs evt. mere her:

http://www.emu.dk/elever7-10/fag/fys/temaer/kemisk_binding/bindinger/kovalent_binding/

Svar #5
04. januar 2006 af sprit (Slettet)

Godt så!
Det var også min opfattelse. Findes der også firedobbelt, altså hvor 4 elektroner kommer fra det ene atom, og 4 fra det andet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

#5

Inden for kemiens verden findes der enkeltbindinger, dobbeltbindinger og triple-bindinger blandt de kemiske forbindelser baseret på de mest almindelige grundstoffer.

I 1964 lykkedes det Frank Albert Cotton at fremstille et materiale med en firedobbelt binding mellem to rheniumatomer. Det var en sensation. Men det stopper ikke her. Nu har Philip Powers forskningsgruppe ved University of California i Davis lavet en kompliceret kemisk forbindelse, hvor der en femdobbelt binding mellem to chromatomer

http://www.overskrift.dk/feedinfoitems.asp?FeedID=3433

Svar #7
04. januar 2006 af sprit (Slettet)

Hehe okay, tak skal du have.

Skriv et svar til: kovalent = enketlbinding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.