Matematik

sandsynlighedsregning

04. januar 2006 af rizza (Slettet)
Jeg har et problem med den sidste delopgave i opg. 6015 i vejl opg. 3-årigt forløb til A-niveau:
I et bestemt lotteri er sandsynligheden 10%, for at en lodseddel giver gevinst.

Jeg har lavet nogle opgaver, hvor jeg bruger formlen:
P(x=r) = K(n,r)*p^r*(1-p)^(n*r)

Nu kommer sidste delspørgsmål:
Hvor mange lodsedler skal man mindst købe, hvis sandsynligheden skal være større end 50% for at mindst 2 af lodsedlerne giver gevinst?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2006 af HJÆLP!!! (Slettet)

Du skal bruge din lommerrregner.

Tryk på y=

Her skal du så bruge skrive 1-binomcdf(X,0.10,1)
X'et er det tal du gerne vil finde, 0.10 er sandsynligheden og 1 er fordi mindst 2 af lodderne skal give gevindst. 1 bliver udelukket.

Derefter skal du trykke på 2nd og GRAPH og her skal du gå ned indtil du finder det X der gør at procenten bliver over 50%
Håber det er tydeligt.
Resultatet skulle gerne være 17

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal vel bestemme n, således at

P(X>=2)>0.5 <=> 1-P(X0.5 <=> P(X<2)<0.5.

Svar #3
04. januar 2006 af rizza (Slettet)

Det kan man da ikke - altså P(X>=2)>0.5 <=> 1-P(X0.5 <=> P(X<2)<0.5

Så skal man sige p(x=0) og på (x=1) og trække dem fra 1, og så skal det give så tæt på 0,5, uden at overstige, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2006 af sigmund (Slettet)

P(X=0)+P(X=1) skal være mindre end 0.5. Det betyder at n skal være større end et eller andet.

I #2 har jeg benyttet at P(X>=2)=1-P(X<2).

Svar #5
08. januar 2006 af rizza (Slettet)

Hjææælp - jeg forstår det ikke ;)
Nu har jeg prøvet i flere dage.

Svar #6
10. januar 2006 af rizza (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af lommeregner metoden, så er der nogen der gider af afprøve om mit resultat (at man skal købe 16 lodsedler for at der er over 50% chance for gevindst på 2 loder) er rigtigt??

Svar #7
10. januar 2006 af rizza (Slettet)

Jeg fik det, ved efterregning, til 17, og det er vidst også det rigtige.
Tak for hjælpen

Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.