Matematik

Kvadratrod af 0

04. januar 2006 af MrJonas (Slettet)
Ja, det bare et hurtigt spørgsmål, var ved at skrive en Dm mængde op, og så kom jeg i tvivl, er det "lovligt" at tage kvadratroden af 0 eller er det ulovligt ligesom ved negative tal

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er skam fuldt tilladt, og der gælder at 0^(1/2) = 0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Der sker intet ved at tage kvadratroden af 0. Det er bare 0, da 0^2=0. Derimod kan du ikke, hvis du arbejder i reelle tal, tage kvadratroden af negative tal.

Svar #3
04. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

okay, mange tak for det.

Svar #4
04. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

øhm er kommet i tvivl om en opgave..
Jeg har formlen: v=374,53934*1,001966^T
- Opgaven hedder så at bestemem den procent vise ændring i v, når T bliver 30% større..

Kan jeg så bare tage en tilfældig T, som jeg har fået oplyst og lægge 30% oven i og så beregne v, og så ligesom bare finde stigningen fra den gamle til nye v?
Håber det blev forståeligt

mvh
Jonas

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2006 af GogO (Slettet)

Ja det kan du bare gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#4. Kan du ikke forklare lidt mere om opgaven. Det er nemlig således at ændringen i v er større hvis vi ændrer et stort T 30%, end hvis vi ændrer et lille T 30%.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2006 af Madsst (Slettet)

Hvis v(T)=A*B^T er v(1,3T)=A*B^(1,3T)
Ændringen i v(T) må være v(1,3T)-v(T)
=A*B^(1,3T)-A*B^T=AB^T((B^0,3)-1)
=v(T)*((B^0,3)-1), Det er den absolutte ændring. Hvis det skal være den procentvise må man skulle dividere med v(t), sådan at den procentvise ændring bliver (B^0,3)-1. Det er hvert fald mit bedste bud :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2006 af fixer (Slettet)

#4
Ja, thi det gælder for _alle_ exponentialfunktioner at den relative ændring ved lige store tilvækster i den uafhængige variabel er konstant.

Dette ses af den generelle exponentialfunktion

f(x) = b*a^x, a>0, x E R, b E R\\{0}

Betegn med r den relative tilvækst når x ændres med værdien T. Da er

r = (f(x+T)-f(x))/f(x) =

(b*a^(x+T)-b*a^x)/(b*a^x) =

(b*a^x*a^T - b*a^x)/(b*a^x) =

a^T - 1

helt uafhængigt af værdien af x.

Svar #9
05. januar 2006 af MrJonas (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen, har løst den nu ;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2018 af chnie (Slettet)

Kan man også tage kvadratroden af minus nul? Det er jo for så vidt negativt? (Hvis man arbejder med reels tal)

Skriv et svar til: Kvadratrod af 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.