Matematik

renteregning?

05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)
nu er det ikke en rente jeg skal regne ud. men jeg ved at en skov bliver reduceret med 0,9% om året. jeg skal så regne ud hvor mange procent der er tilbage i 2083 når man starter i 1983. Tror mit renteregning ligger for langt væk for det er da det som jeg skal bruge ik??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

Prøv at komme med den formel du vil bruge

Svar #2
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

jamen ville bare bruge (1-r)^n

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

Ved faktisk ikke om det er rigtigt... men jeg vil sige:

100 / ((1+0,009)^100 = 40,8%

Svar #4
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

hvorfor vil du dividere med de 100??

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

da skoven i 1983 var 100%

Svar #6
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

det er bare at har lige set på facitlisten og den skal være 59,51%

Svar #7
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

man må skulle gange med 100 i stedet for også trække 40,49 som det bliver fra de 100%.. tak fordi du hjalp mig på vej i hvert fald!

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

hehe...

Det er fordi [ 100 / ((1+0,009)^100 = 40,8% ] er det der bliver fællet... altså skal du bare sige 100-40,8 = 59,2%

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

Det var da så lidt :)


...elsker at hjælpe - elsker at få hjælp :D

Svar #10
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

måske du kan hjælpe lidt igen??:-)

Svar #11
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

jeg skal nu svare på hvornår skoven vil være halvt så stor som i 1983.. umiddelbart ville jeg bruge samme formel men det giver ikke mening på den måde jeg gør.. jeg ville finde n også sige (1-0,009)^n=0,50.. hvad ville du gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

http://www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentesregning.htm


Så brug den formel med n =...

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

nej vent lige lidt... der var jeg vist lige for hurtig...

Svar #14
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

ja med lidt omskrivning kan den godt bruges det bliver dog ikke helt præcist men mon ikke at den går.. endnu engang tak for hjælpen!!

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

Jo det er den... vist mig der er blevet lidt fuld :P

n = (ln(K / k0)) / (ln(1+r)

du skal bruge denne

Svar #16
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

modtager jeg råd fra en der sidder og drikker så tror jeg da vidst ikke at jeg skal spørger mere;-).. kendte ikke k eller k0 men som sagt den kan omskrives og virker okay...

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

Hvad har du fået det til ?

Svar #18
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

jeg har fået det til at passe perfekt og fik det til 76,67 år så det vil sige i år 2060 er skoven halveret..

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. januar 2006 af mobz (Slettet)

hmm får den til 77,36


Hvordan er det lige du omregner den?

Svar #20
05. januar 2006 af MY3922 (Slettet)

jamen jeg får formlen til at se ud som følgende (1-0,009)^n=0,50 det bliver så til n*ln(1-0,009)=ln(0,50) også dividere du ln(1-0,009) over på den anden side.. giver det mening??

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.