Matematik

repitition: u. hjælpemidler

06. januar 2006 af Feel (Slettet)
kigger på følgende opgavesæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter05/UD0581V.pdf

c) jeg er helt lost! aner ikke hvad jeg skal gøre

d) jeg får r^2 til -31, men så er der jo ikke en kugle kan dette passe?

e) Lost også her!

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2006 af evill (Slettet)

DET lyder sørgme kedeligt

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2006 af fixer (Slettet)

Hints:

c) Vis at de to planers normalvektorer er lineært afhængige.

d) Du må have dannet de forkerte kvadrater. Anvend at

x²-6x = (x-3)²-9

og tilsvarende for de øvrige led.

e) 1. Find den afledede, r'(t), af stedvektoren OP = r(t). Denne er overalt en retningsvektor for tangenten til kurven i punktet svarende til parameterværdien t. Hvad skal der gælde om denne hvis den skal være parallel med y-aksn ?

2. r(t) og r'(t) er parallel såfremt skalarproduktet r(t)*hat{r'(t)}=0, hvor hat{r'(t)} betyder tværvektoren af r'(t).

Svar #3
06. januar 2006 af Feel (Slettet)

opg d)
x^2-6x+y^2+8y+z^2=-6 <=>
(x-3)^2+(y+4)^2+(z-0)^2=-6 <=>
(x-3)^2+(y+4)^2+(z-0)^2=-6+25=19
det passer nu ikke?

Svar #4
06. januar 2006 af Feel (Slettet)

tror det var mig det tågede ^_^

Svar #5
06. januar 2006 af Feel (Slettet)

lavede fejl i #3 2. linie
x-3)^2+(y+4)^2+(z-0)^2 -25=-6

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2006 af fixer (Slettet)

#5
Korrekt (bortset fra en manglende parentes om første led).

Svar #7
06. januar 2006 af Feel (Slettet)

c) hvordan viser man at de er linært afhængige?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2006 af fixer (Slettet)

To vektorer, a og b, er lineært afhængige hvis ligningen

xa + yb = 0 (*)

er tilfredsstillet for et egentligt talsæt (x,y), altså for et talsæt forskelligt fra (0,0).

Hvis vektorernes koordinater er

a = (a1,a2)
b = (b1,b2)

da er (*) ensbetydende med ligningssystemet

a1*x + b1*y = 0
a2*x + b2*y = 0

Hvis dette ligningssystem har en løsning, der er et egentligt talsæt, er vektorerne a og b altså lineært afhængige.

Skriv et svar til: repitition: u. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.