Matematik

Gange funktion

07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)
f(x)=(x^2)(1-x)^9
Denne skal regnes efter gangeformlen og ikke sammensatte funktioner vel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Det er der jo ingen der kan fortælle dig med mindre du oplyser hvad det er, der skal regnes ud.

Svar #2
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

ok.. skal udregne størsteværdien.. Troede bare at når der var gange mellem 2 led... så skal man bruge f`*g+g`*f...

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Til udregning af maksimumsværdien skal du dels beregne funktionsværdier i evt. intervalendepunkter i funktionens definitionsmængde, dels finde ekstrema vha en funktionsundersøgelse.

Til sidstnævnte skal du ganske rigtigt beregne f'(x) og det foregår helt korrekt ved hjælp af regelen i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2006 af McMaster (Slettet)

Du skal bruge begge dele. Udregn først (1-x)^9, som en sammensat funktion og find den afledede. Brug derefter dens afledede og brug gangeformlen med x^2.

Ved ikke om du forstår ?

Svar #5
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Når jeg gør som #4 skriver får jeg..
f`*g+g`*f =>
(2x)*((1-x)^9)+(-9*(1-x)^8)*(x^2)
Er det rigtigt?... Hvis ja... Hvordan søren regner jeg så sådan en ud??

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

#5
Ja.

Bemærk at faktoren (1-x)^8 kan sættes udenfor så du ender med et produkt af forskellige led.

For at løse ligningen f'(x)=0 skal du da anvende nulreglen der siger, at produktet er nul når mindst eet af dets faktorer er nul.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

#6
Korrektion:

(1-x)^8 -> x(1-x)^8

Svar #8
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

hvad mener du med at jeg kan "sætte det udenfor"?

Svar #9
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

altså.. jeg har reduseret.. og fået..
(x^10)(-x^9)
Dvs at en evt. diskriminant ville blive 1... er det rigtigt?

Svar #10
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

forkert skrevet..
(x^10)-x^9

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Så har du været lidt vel kraftig ude med leen for så voldsomt kan det nu ikke reduceres :-)

Du fandt i #5:

f'(x) =

(2x)*((1-x)^9)+(-9*(1-x)^8)*(x^2) =

2x*(1-x)^9 - 9x²(1-x)^8 =

x(1-x)^8 * (2(1-x)-9x) =

x(1-x)^8 * (2-11x)

Så er det bare at løse f'(x) = 0.

Svar #12
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Det kan da ikke blive til:
0=(-x^8)+(11x)+2
vel??..

Svar #13
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Det er det eneste jeg kan få det til.. efter en del forsøg..

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Du skal ikke reducere mere på det end i #11. Ligningen f'(x) = 0 løses nemlig uhyre nemt vha nulreglen som nævnt i #6.

Svar #15
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

h´(x)=(-2x^8)-(10x)+2
??

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#15:
For at fixer nu ikke skal blive helt fortvivlet, forsøger jeg mig: Ved du overhovedet hvad nulreglen er?

Svar #17
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

nårh.. jeg skal IKKE reducere mere... okaaaaay... hehe.. Jeg ved godt hvad nulreglen er... giv mig 2 sek.. så er der et resultat mere på vej..

Svar #18
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

0=10x+2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#18:
Hvad har du gang i? Ja, undskyld jeg lyder tvær, men har du overhovedet læst hvad fixer skriver i #11 og #14?

Svar #20
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

jaah!.. x(1-x)^8 * (2-11x)
Når 0-reglen anvendes kan jeg smide et af ledene væk.. det må vel være "x(1-x)^8" (ved ikke hvorfor)... så tilbage er.. 0=-11x+2 ???!

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.