Kemi
Kemi..Help
15. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey... Hjælp...
kan ikke finde ud af den...
Tartrazin (e102) er et citrongult farvestof, der ofte anvendes til at farve slik og sodavand.
Formlen for tartrazin er C16H9N4S2O9Na3.
a) Beregn molaremassen for tartrazin.
ifølge levnedsmiddelstyrelsens positivliste må indeholdet af tartrazin i sodavand højst være 100 mg/L.
I en sodavand måles koncentrationen af tartrazin til 0,00012 mol/L
b) Beregn massen af tartrazin i 1 liter af denne sodavand ogundersøg om den overholder kravet i positivlisten
kan ikke finde ud af den...
Tartrazin (e102) er et citrongult farvestof, der ofte anvendes til at farve slik og sodavand.
Formlen for tartrazin er C16H9N4S2O9Na3.
a) Beregn molaremassen for tartrazin.
ifølge levnedsmiddelstyrelsens positivliste må indeholdet af tartrazin i sodavand højst være 100 mg/L.
I en sodavand måles koncentrationen af tartrazin til 0,00012 mol/L
b) Beregn massen af tartrazin i 1 liter af denne sodavand ogundersøg om den overholder kravet i positivlisten
Svar #1
15. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
a)
Mw tartrazin= 16*(Mw for C)+9*(Mw for H)+4*(Mw for N)+2*(Mw for S)+9*(Mw for O)+3*(Mw for Na)
har ikke tænkt mig at give dig et resultat, du må selv regne...
b)
Mw = m/n og M= n/V
så:
m= Mw*n =Mw*M*V
V=1 L og så er det ellers bare om at holde styr på enhedderne... ved at se om det er over eller under 100 mg ved du om det overholder kravet...
Mw tartrazin= 16*(Mw for C)+9*(Mw for H)+4*(Mw for N)+2*(Mw for S)+9*(Mw for O)+3*(Mw for Na)
har ikke tænkt mig at give dig et resultat, du må selv regne...
b)
Mw = m/n og M= n/V
så:
m= Mw*n =Mw*M*V
V=1 L og så er det ellers bare om at holde styr på enhedderne... ved at se om det er over eller under 100 mg ved du om det overholder kravet...
Skriv et svar til: Kemi..Help
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
