Kemi
syre-basetitrering/ pH!
08. januar 2006 af
sortesilass (Slettet)
Opgaven lyder som flg:
Jeg har et kaliumsalt af phthalsyre(svag syre (en aromatisk ring med to caboxylsyrer COOH))
Der er afvejet 344,1mg af syren. Syren titreres med NaOH hvormed ækvivalens punktet er bestemmes til 16,50mL
Først beregnes koncentrationen af NAOH-opløsningen som jeg får til:
nsyre = 344,1mg/ 71,076 = 4,8411mmol
nsyre = nbase
n(NaOH) = 4,8411mmol/16,5ml = 0,293M
Efterfølgende spørgsmål lyder så:
ved titreringens afslutning er det samlede volumen af blandningen 68,70mL. Beregn pH for blandningen.
HVORDAN REGNER JEG SÅ VIDERE? ER DET EN PUFFER OPLØSNING SÅLEDES AT JEG SKAL BENYTTE MIG AF PUFFERLIGNINGEN? HVIS JA HVORLEDES KAN MAN SE OM DET ER EN PUFFEROPLØÆSNING? NÅR BLOT DER OPTRÆDER EN SYRE OG EN BASE? DVS ALLE SYRE BASE TITRERINGERS PH KAN BEREGNES VHA PUFFERLIGNINGEN? HVIS IKKE DET ER TILFÆLDET HVORLEDES SKAL JEG SÅ REGNE VIDERE? SKAL JEG OPSTILLE ET REAKTIONSSKEMA??
PÅ FORHÅND TAK
Opgaven lyder som flg:
Jeg har et kaliumsalt af phthalsyre(svag syre (en aromatisk ring med to caboxylsyrer COOH))
Der er afvejet 344,1mg af syren. Syren titreres med NaOH hvormed ækvivalens punktet er bestemmes til 16,50mL
Først beregnes koncentrationen af NAOH-opløsningen som jeg får til:
nsyre = 344,1mg/ 71,076 = 4,8411mmol
nsyre = nbase
n(NaOH) = 4,8411mmol/16,5ml = 0,293M
Efterfølgende spørgsmål lyder så:
ved titreringens afslutning er det samlede volumen af blandningen 68,70mL. Beregn pH for blandningen.
HVORDAN REGNER JEG SÅ VIDERE? ER DET EN PUFFER OPLØSNING SÅLEDES AT JEG SKAL BENYTTE MIG AF PUFFERLIGNINGEN? HVIS JA HVORLEDES KAN MAN SE OM DET ER EN PUFFEROPLØÆSNING? NÅR BLOT DER OPTRÆDER EN SYRE OG EN BASE? DVS ALLE SYRE BASE TITRERINGERS PH KAN BEREGNES VHA PUFFERLIGNINGEN? HVIS IKKE DET ER TILFÆLDET HVORLEDES SKAL JEG SÅ REGNE VIDERE? SKAL JEG OPSTILLE ET REAKTIONSSKEMA??
PÅ FORHÅND TAK
Skriv et svar til: syre-basetitrering/ pH!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
