Matematik
Definitionsmængde
08. januar 2006 af
ducks (Slettet)
Hvordan finder jeg definitionsmængden af:
2
x
e
f(x) = ---------
2x
Hvis den ovenover ikke bliver noget læseligt, så er den her i et-linies-format:
f(x) = (e^(x^2))/(2x)
2
x
e
f(x) = ---------
2x
Hvis den ovenover ikke bliver noget læseligt, så er den her i et-linies-format:
f(x) = (e^(x^2))/(2x)
Svar #1
08. januar 2006 af daque (Slettet)
det er let nok... når man skal finde dm i en brøk skal man altid kigge på nævneren, hvilket aldrig må give nul... så derfor skal du se hvad du kan sætte ind i nævnern for at den giver nul. dette er så den/de forbudte værdier og derved kan du skrive DM(f) = R \\ {x}
kan du finde ud af det nu?
ellers kan man også, finde den på lommeregneren og se hvor der står error i table!
kan du finde ud af det nu?
ellers kan man også, finde den på lommeregneren og se hvor der står error i table!
Svar #3
08. januar 2006 af fixer (Slettet)
Ved igen at læse #1. Brøken er ikke defineret når nævneren antager værdien nul. Hvornår gør den det ?
Skriv et svar til: Definitionsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
