Matematik

monotoniforhold

09. januar 2006 af miah (Slettet)
Hallo out there..

Jeg er virkelig kommet i knipe.! Ved ikke om jeg har være fraværende den dag dette blev gennemgået eller om vi ikke er nået dertil endnu.! Så jeg er altså i problemer.!!

opgaven lyder på følgende:

f(x)= (2x+4)/(kvardratroden af x). ANGIV MONOTONIFORHOLD

mit foreslag var at finde f'(x) som jeg får til (2x+4)/(2 kvardratrod x). derefter vil jeg sætte det lig nul. men da 2 kvardratrod x giver nul kan dette ikke være en mulighed.. eller.!?? er lidt lost.

PLEASE hjælp.!!

KH Mia Hansen

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2006 af 2835 (Slettet)

x lig med -2 er da rod i f´(x) = 0 ?

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Den afledede kan da umuligt være lig funktionen selv. Dette gælder kun for eksponentialfunktionen e^x.

Det ser ud til at nævneren i f'(x) er 4x, så f'(x) er ikke defineret i 4x=0 <=> x=0.

Ellers er du på rette spor. Find nulpunkterne for f'(x), og se på fortegnet af f'(x) mellem disse nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#1:

Er det din side, du linker til. Jeg anbefaler dig at konvertere dine dokumenter, som du lægger op, til PDF, da dette vil sikre at alle kan læse det. Desuden vil jeg mene at et PDF dokument vil loade hurtigere end en *.doc fil.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
``Den afledede kan da umuligt være lig funktionen selv. Dette gælder kun for eksponentialfunktionen e^x.''

Det gælder også for nulfunktionen. ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#4: Ja, selvfølgelig gælder dette også for nulfunktionen, men da jeg sjældent (for ikke at sige aldrig) arbejder med nulfunktionen, tænkte jeg ikke på denne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2006 af Duffy

f(x) = (2*x+4)/sqrt(x) , x E R+ .


f'(x) = 2/sqrt(x) - (x+2)/(x*sqrt(x))



f'(x) = 0


2/sqrt(x) - (x+2)/(x*sqrt(x)) = 0

x = 2



x: 0 2
------------------------------------>
f' id - 0 + + +




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2006 af Duffy

Hmm?

Monotonilinien kom vist til at se mærkelig ud. Prøver lige igen:




x: 0 · · · · · · 2
------------------------------------>
f' id · · - · · ·0 · + · + · +




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2006 af MiaM (Slettet)

TAK skal i have folkens.. Duffy. ;) du er for GREAT.!

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.