Andre fag

Spørgsmål til krelle

17. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej Krelle

Jeg vil lige spørge dig om noget.
Du studerer medicin ik´.
Jeg vil gerne hører om man godt kan komme ind og læse til medicin, selv om man få 7 i gennemsnit på gymnasiet.
Hvor meget havde du selv i gennemsnit, og i hvilket år blev du optaget?
Ligger gennemnittet hvert år på 9 og derop af.
Hvad synes du selv, om at studerer medicin?
Jeg har nemlig meget lyst til at studerer medicin, men min gennemsnit ligger kun på et
7-tal. Ved du hvad man endeligt skal gøre for at komme der ind, selv om man har 7 i gennemsnit.
Lige et spørgsmål til, dem der går på universitett er det nogen kloge nogen.
Jeg spørger for jeg går nemlig i 3g nu, og tænker på hvad jeg skal efter gym.

Jeg glæder mig til at høre svar fra dig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2003 af Slacz Maci (Slettet)

Hm, jeg går ikke selv på uni (endnu) men har en bror der læser medicin. Svjv er der ingen mulighed for at komme ind med et gennemsnit på 7, det skal i alle fald mindst 2,0 opa', også for kvote 2 hvis jeg husker ret.
Gennemsnittet plejer at ligge på de 9,2 eller 9,3, men det bliver nok sænket lidt efter regeringen har lavet de her forbandede regler om at der skal flere nd på kvote 1, hvilket gør at kvote 1 nok vil blive sænket. (ikke meget, men 0,1 eller noget i den stil er jo også lidt).

-Slacz-

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2003 af Ktulu (Slettet)

****** er du helt sikker på, at medicin på på Uni er noget for dig? Hvis du ikke er for stærk bogligt, vil jeg kraftigt anbefale dig ikke at tage på Uni og højst sandsynligt spilde din tid og blive meget skuffet.

Men har du fx biologi på højt niveau med gode karakterer, men 03 i tysk og engelsk - så er det en anden snak...
Hvilket faktisk leder mig hen til at, jeg synes, at optagelseskriterierne til Uni burde bygges på både et samlet gennemsnit men så sandelig også en vurdering af de relevante fag.
Har man dumpekarakterer i sprogfag men topkarakterer i naturfaglige fag, skal man naturligvis ikke forhindres i studerer sidstenævnte på Uni.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2003 af Brian (Slettet)

... bortset fra at stort set alt det man skal læse på de naturvidenskabelige fag er på engelsk - og hvis det er biologi, og muligvis også medicin, eller hvis man skulle få lyst til at orientere sig blot en smule uden for det strengt faglige, så endda af og til ganske avanceret engelsk. Og skal man læse noget af blot lidt ældre dato i matematik eller fysik risikerer man - tysk! Mit skoleengelsk (6 på beviset) var i hvert fald ringe nok til at det hæmmede mig i starten. Så ideen med at lade sprogfagene vægte bør måske nok overvejes en ekstra gang...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2003 af 404error (Slettet)

Hvad får dig til at mene, at sprogkundskaber er underordnede for lægestudiet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2003 af krelle (Slettet)

Ahh, et spørgssmål til mig. Jeg er rimeligt beæeret over det.

Nu skal det lige siges at jeg rent faktisk ikke er startet på at studere medicin endnu, starter 1. feb. 04. Sådan er det bare når man er blandt de yngste der kommer ind.

Jeg blev selv optaget i år, altså 03. Mit gennemsnit var på 10,0, dvs. at jeg havde lidt over kvotienten der var på 9,6 i år på KU. Mener den var omkring 9,3 på Odense og Århus.

Da jeg var på rustur var jeg sammen med nogle kvote 2´ere. Jeg ved ikke rigtigt hvilke snit de havde, men jeg tror ihvertfald at de var over 7. Jeg tror bestemt heller ikke det bliver nemmere i fremtiden, hvor vores regering jo har bestemt at der skal flere ind på kvote 1. Jeg ved at det betyder at kvote 2 på medicin på KU bliver skåret fra 20% til 10%. Samtidigt bliver årgangene jo større, så jeg tror ihvertfald ikke det bliver nemmere at komme ind.
Jeg synes måske egentligt at det er lidt syndt at man skærer ned på kvote-2. Der er jo mange der virkeligt brænder for præcis at studere medicin. Men det er heldigvis ikke op til mig at afgøre.

Jeg må indrømme at jeg ikke ved hvor meget karakteren gælder på kvote 2, men jeg tror ikke den er helt ligegyldig. Jeg har da også hørt om nogle der næsten var sikre på at de kunne komme ind via kvote-2 med omkring 7 i snit. Jeg må indrømme at jeg ikke ved om det er muligt.

Det var svar fra mig.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2003 af Ktulu (Slettet)

brian og 404terror>>>

Ok, så måske ikke lige sprogfagene, men jeg tror godt i forstår, hvad jeg mener. Der skal være en valuering af de relevante fag.

En anden sammenligning kan så være, at man vil studere historie/journalistik men ens karakterer i naturfaglige fag trækker ned. Det var faktisk præcis tilfældet med min storebror, som nu studerer på RUC via kvote 2 trods 10, 11 og 13 taller i de relevante fag, men 03 i matematik og også skod i kemi, fysik osv...

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2003 af Brian (Slettet)

Joe, Ktulu, jeg er beange for at jeg godt ved hvad du mener, og jeg er ikke enig. Det hører med til at kunne vurdere helheden i et samfund, der er så gennemsyret af teknologi som vores, at besidde et minimum af indsigt også i de naturvidenskabelige fag - også for en person, der vi være en kvalificeret historiker eller især journalist - og mig bekendt er det vist især et synspunkt, der hævdes på RUC. Bare for at tage et eksempel: hvordan skal man kunne skrive kvalificeret journalistik om f.eks. kritikken af Bjørn Lomborgs miljøinsituts unikke brug af kilder, statistik og forskninsresultater, hvis man ikke har begreb skabt om naturvidenskab? Det kan ikke ret godt lade sig gøre. Man kan sikkert få sig en udmærket journalistisk karriere uden - men ens muligheder er bare indskrænkede. Så - også med henvisning til at gymnasiet netop er tænkt som en *alment* dannende & studieforberedende uddannelse, tror jeg, at det er OK, at alt vægtes lige. Man kan sige, at med den sparsommelighed der er med dels pengene, dels med elevernes tid, så har man gjort sig store anstrengelser for at finde ud af hvad der skal med i pensum og hvad der ikke skal - alt hvad der er kommet med, er bedømt som værende vigtigt (OK, og et par politiske studehandeler var der også...). Og gennem kvote 2 kan det jo lade sig gøre at kompensere for svage områder, trods alt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2003 af *A* (Slettet)

Man kan også sige at der alligevel højst sandsynligt er en del emner på ens videregående uddannelse som man ikke finder videre interessant.

De elever som har fået et forholdsvist pænt gennemsnit vil så alligevel gøre noget ud af de emne hvorimod de elver som bare har skidt på alt hvad der ikke har interesseret dem i gymnasiet, så de fx har fået 03 i matematik, også vil skide på de emenr der ikke interesserer dem særlig meget på uni, og for at bestå kræver det jo at man har en viden inden for ALLE emner så derfor har disse mennesker ikke en fremtid på uni


Det skal lige siges at de mennesker som jeg mener skide på deres fag er de mennesker som får karakterer der er "ikke-bestået". De færreste der får 03 i matematik (eller tysk,fransk, dansk, fysik eller alt andet) får denen karakter fordi de har svært ved faget men kæmper for at lære det, men kun fordi de dovner sig igennem faget, og jeg mener DOVNER!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2003 af Ktulu (Slettet)

Husk nu på, at jeg siger, at det skal være en blanding mellem det samlede snit og et 'relevant' snit.

Prøv at gå den anden vej: Hvad nu hvis en - med det påkrævede snit - vil ind og studere fx engelsk, selvom personen dumpede i faget...?

Jeg mener altså, at der også burde lægges vægt på et 'relevant' snit, som kunne kompensere i et eller andet omfang for et mindre samlet snit - og omvendt...

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2003 af krelle (Slettet)

Brian>>> Nu lykkedes det da bjørn Lomborg at skrive om det uden at han havde forstand på naturvidenskab...:-)

Svar #11
18. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak for svaret Krelle.

Jeg vil lige sige til ktulu jeg har kemi og mat. på højt, og der ligger jeg på 7 i kemi og 8-9 i mat. på mellemniveau har jeg bio. og der tror jeg, at jeg ligger på et 8 tal. Vi har ikke fået karakter endnu. De fag jeg er virkelig skide dårlig til er his. og eng. og især his. da jeg synes at det er det kedeligste fag...
Hvorfor anbefaler du mig ikke at tage på uni. jeg vil da have et uddannelse. Hvorfor tror du at jeg går på gym. for sjovs skyld eller hvad??? Jeg vil da ikke være kassedame eller så´n noget.



Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2003 af krelle (Slettet)

Har jeg sagt at du ikke skulle det?

Svar #13
18. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Nej det var ikke dig jeg mente, det var ktulu. Det står der også!!!
Jeg sagde kun (tak for svaret) til dig...

Svar #14
18. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Men jeg vil der gerne have anbefaling fra dig...
Hvad jeg skal gøre i det her tilfælde...Tak

Svar #15
18. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Er du der???

Svar #16
18. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ellers undskyld, hvis jeg har provokeret dig uden at jeg er bevidst...du må undskylde mig...

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. november 2003 af 404error (Slettet)

Selvfølgelig kan man da godt kæmpe med næb og klør for at komme ind - hvis man er ihærdig nok, skal det såmænd sikkert også lykkes. Man skal bare overveje, om det virkelig er det værd... Hvis man ikke er bogligt stærkt nok, bliver man led og ked af studiet i længden. Det er heller ikke sjovt, og det er bestemt heller ikke særligt morsomt at komme ud med en halvskidt akademisk titel. Det er selvfølgelig rigtigt nok, at på visse studier er der nogen kundskaber, der bør vægtes anderledes end andre (sådan er det iøvrigt også på nogen uddannelser). Men det kan ikke betale sig at tro, at bare fordi man vælger et meget specifikt studium, så ender man også med at lave meget specifikke ting senere i livet. En lang videregående uddannelse er jo alt andet end rent fagnørderi, men i høj grad også et spørgsmål om at lære noget generel metode, som lader sig anvende i en bredere sammenhæng. Jeg klarede mig godt i humanistiske fag på gymnasiet og det har jeg stor glæde af i dag - vel at mærke på matematikstudiet! Tilsvarende forholder det sig uden tvivl med andre fag.

I hvert fald er gode kundskaber i engelsk ret afgørende på en hvilkensomhelst videregående uddannelse i dag.

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. november 2003 af krelle (Slettet)

Jeg har aldrig stået i den situation... så jeg ved det ikke. Men der findes jo andre sundhedsvidenskabelige/naturvidenskabelige hvor der slet ikke er adgangsbegrænsning!

Svar #19
19. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, tak for det...

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. november 2003 af Ktulu (Slettet)

*****>>>

Prøv at hør, jeg siger ikke, hvad jeg siger, for at genere dig - men faktisk for at hjælpe dig!

Selvfølgelig ved jeg da godt, at du ikke går på gymnasiet for sjov skyld - underligt spørgsmål - jeg siger bare, at hvis du skal studere medicin, skal du naturligvis kunne klare studiet. Hvis det allerede nu ser ud til, at du måske vil få svært ved det - hvilket dine karakterer kan være en indikator for? - så vil du blive forfærdeligt skuffet og spilde meget af din og andres tid.

Desuden er en lang videregående uddannelse ikke et must for at få et godt arbejde, og man 'skal' altså ikke på uni efter gymnasiet.

Men jeg ved intet om dig, og hvis du tror du kan klare medicin-studiet (og komme ind i det hele taget) så go for it...

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.