Matematik

skrå asymptote....

23. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har en opgave angående skrå asymptoter, som jeg umiddelbart ikke lige kan finde ud af:
Bestem eventuelle skrå asymptoter for føgende funktion:
f(X)=(2x^3 - x^2 + x - 2)/(x^2 + 1)

-hvad skal man gøre?
kan nogen hjælpe mig?
På forhånd tak...
Martin

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2003 af *A* (Slettet)

Hmm har i stadig om det, det er faktisk ikke pensum mere....
Det siger min lærer i hvertfald!

Svar #2
23. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg går på hhX...
Det kan være at du tænker på pensum vedrørende det almene gymnasium?
Men er du i stand til at hjælpe mig?
håber det...

Svar #3
23. november 2003 af SP anonym (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

du skal bruge polynomiers division

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

Jeg ka prøve at forklare det.
Du ser hvor mange gange (x^2 + 1) går op i 2x^3 - x^2 + x - 2. du starter med det første led. For at få 2x^3 skal du gange x^2 med 2x. Du skal nu gange tilbage (2x * (x^+1) ) og trække resultatet fra tælleren (2x^3 - x^2 + x - 2). På denne måde går det højeste led væk og du kan nu se hvad du skal gange x^2 med for at få det næste led , du ganger tilbage trækker fra osv..

dæmrer det...? håber jeg ... du vil få en funktion ud af det, det du har fundet ud af at du skal gange med de forskellige gange (har ikke regnet opgaven), og det er ligningen for den skrå asymptote, hvis der er en rest vil det (divideret med nævneren) være afstanden imellem funktionen og asymptoten men det kan være ligemeget... skal jeg uddybe noget?

Svar #6
23. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Det var ret godt...
Men kan du hjælpe mig videre:
2x^3-x^2+x-2:x^2+1=2x
-2x^3-2x

Men så kan jeg ikke komme videre...

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2003 af Lundgren (Slettet)

Hey resultatet bliver "2x-1" og det resterende du har tilbage er "-x-1"

Kan ikke lige forklare hvad jeg har gjort da jeg ikke er så god tilat skrive matematik sprog herinde...

Dvs d kommer t at se så'n her ud:

2x^3-x^2+x-2:x^2+1=2x-1(-x-1/x^2+1)

Håber du kan forstå mig??



Svar #8
23. november 2003 af SP anonym (Slettet)

hej Lundgren...
hvordan får du -1?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

ok... først får du 2x. du ganger så tilbage(2x*(x^2+1)) og får 2x^3+2x som du så trækker fra tælleren (2x^3 - x^2 + x - 2-(2x^3+2x)) og ender med -x^2-x-2.

Hvad ganger du så med 2x for at få
-2x?.. -1! så ganger du tilbage
(-1*(x^+1)) og får -x^2-1. Dette skal du trække fra resultatet fra før (-x^2-x-2-(-x^2-1)) og får -x-1 som du ikke kan få x^2+1 til at gå i.

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

... ret mig hvis jeg tar fejl men resultatet må da være
2x-1 + (-x-1/x^2+1) ... ikke at det er af så fandens stor relevans for opgaven(medmindre du skriver det i self..)

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2003 af Lundgren (Slettet)

Ja jeg får jo også resultatet til det samme som "IngenKenderDagen"

Check hjemmesiden:

http://library.wolfram.com/webMathematica/MSP/Explore/Education/LongDivide

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2003 af Lundgren (Slettet)

plejer nemlig at bruge denne hjemmside som "checker" hver gang jeg har lavet pol. divison

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

Den var sq cool...*G*
... Pol div er jo ikke svært det er bare så fandens let at glemme et fortegn og så få et helt sært resultat der evt ender med at man dividerer for mange gange...og man kan kun rette ved grafen... den må jeg huske...

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. november 2003 af Lundgren (Slettet)

Ja ved det godt. sidder også og kæmper med at huske de rigtige fortegn..

Men hvis du er i tvivl så brug hjemmesiden..

Skriv et svar til: skrå asymptote....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.