Matematik
Differen-what..??
10. januar 2006 af
Nowa (Slettet)
Yo, for én som fatter matematik virker dette nok som et simpelt spørgsmål, men for mig er det en hel anden sag.
Jeg får til opgave at finde en ligning til tangenten f i punktet P(2,f(2))
Funktionen f er bestemt ved f(x)=3+(2/(x-1))
Men når jeg kigger i diverse skemaer over differentialkvotienter, kan jeg ikke finde noget der minder om min opgave der. Ifølge mine beregninger (eller min logiske sans) burde der ikke ske noget ved funtionen i f'. Hva gør jeg...??
Jeg får til opgave at finde en ligning til tangenten f i punktet P(2,f(2))
Funktionen f er bestemt ved f(x)=3+(2/(x-1))
Men når jeg kigger i diverse skemaer over differentialkvotienter, kan jeg ikke finde noget der minder om min opgave der. Ifølge mine beregninger (eller min logiske sans) burde der ikke ske noget ved funtionen i f'. Hva gør jeg...??
Svar #1
10. januar 2006 af IBM (Slettet)
Omskrv f(x) til:
f(x) = 3+ 2(x-1)^(-1)
Differentier som konstant og sammensat funktion.
Tangentens hælding a kan bestemmes som f'(2) og b kan bestemmes ved at isolere i: y = ax+b
f(x) = 3+ 2(x-1)^(-1)
Differentier som konstant og sammensat funktion.
Tangentens hælding a kan bestemmes som f'(2) og b kan bestemmes ved at isolere i: y = ax+b
Svar #2
10. januar 2006 af Nowa (Slettet)
#2
"Differentier som konstant og sammensat funktion"
Jeg må indrømme jeg ikk er den skarpeste kniv i skuffen når det gælder math, for jeg forstår ikke lige helt hvordan man fanger det an.
"Differentier som konstant og sammensat funktion"
Jeg må indrømme jeg ikk er den skarpeste kniv i skuffen når det gælder math, for jeg forstår ikke lige helt hvordan man fanger det an.
Skriv et svar til: Differen-what..??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
