Matematik
Vektorer
11. januar 2006 af
pinilles (Slettet)
I en plan er givet tre vektorer vektor a, vektor b og vektor c, hvor vektor b = vektor c - vektor a,|vektor a| = 5, |vektor c| = 3 og vektor a * vektor c = 0.
Beregn længden af vektor b.
Hvordan gør jeg lige det?? Takker på forhånd!
Beregn længden af vektor b.
Hvordan gør jeg lige det?? Takker på forhånd!
Svar #1
11. januar 2006 af Sentinox (Slettet)
Ud fra oplysningen om, at a*c = 0, ved vi altså at a vinkelret på c (og omvendt...).
Endvidere vides, at b = c-a.
Tegn situationen, (kan gøres på uendelig mange måder, men illustrer bare en af dem...), du vil opdage, at de 3 vektorer danner en retvinklet trekant!
Nu kan du udnytte Pythagoras.
//Sentinox
Endvidere vides, at b = c-a.
Tegn situationen, (kan gøres på uendelig mange måder, men illustrer bare en af dem...), du vil opdage, at de 3 vektorer danner en retvinklet trekant!
Nu kan du udnytte Pythagoras.
//Sentinox
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
