Biologi

Bio rapport

29. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal til at skrive diskussionen i en biologirapport omhandlende kost og ernæring.

Resultater:

---

Energiindholdet i min kost: 11291,45 kJ.
Mit energibehov: 9735 kJ.

Den anbefalede kostsammensætning: 55-60% kulhydrat, 10-15% protein, 30% fedt.
Min kostsammensætning: 72% kulhydrater, 15% protein, 13% fedt.

Hypotese: At jeg indtager for mange kulhydrater i forhold til fedt og protein, men evt. er energiindholdet for lille i forhold til mit energibehov pga. min legemsvægt.

---

Spørgsmål:

---

Beskriv resultaterne og forklar om de svarer til hypotesen (herunder fejlkilder). Husk at inkludere:

1. Er der balance mellem kostens energiindhold og dit energibehov/forbrug i løbet af de udvalgte 24 timer? Hvad sker hvis der ikke er balance?

2. Får du tilpas/for lidt/for meget protein i forhold til dit konkrete behov det pågældende døgn? Hvad sker hvis du får for lidt/for meget?

3. I hvilken grad lever din kost op til diverse kostråd i "kostcirklen", "kostpyramiden", "5/6/7 kostråd" m.fl. (Brug bl.a. www.bioweb.dk)?

---

Mange af tingene står jo i mit teoriafsnit (f.eks. 1'eren) ... Men hvordan skal man svare på de der spørgsmål... Skal man bare skrive om 2'eren at "Som det fremgår af teoriafsnittet om protein er det en vigtig bestanddel af kosten, og får man for lidt over en længere periode vil det hæmme kroppens fysiologiske udfoldelse. Dette skyldes at cellemembranerne i cellenerne..." Altså jeg har læst de opgaver der er her på siden, men er der ikke nogle der kan komme med nogle rigtig gode idéer og punkter man kunne tage fadt om så teorien ikke fylder 4 gange så meget som diskussionen? Alle tips der kunne hæve opgaven over det sædvanlige c-niveau er naturligvis meget velkomne...

Svar #1
29. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror jeg har en idé om hvad jeg vil skrive, men hvad sker der helt konkret hvis man får for lidt fedt?

Svar #2
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvis man får for lidt fedt ifølge GENNEMSNITLIGE VÆRDIER, behøver der ikke at ske noget da vi hver især har brug for en individuel mængde fedt. Desuden kan den manglende energi fra fedtet udlignes ved fx et øget indtag af kulhydrater. Er energiindtaget lavere end en persons energiforbrænding, vil personen selvfølgelig tabe sig.
Er der derimod tale om et fedt indhold i en persons kost der er katatrofalt lavt, vil konsekvenserne være andre end de foroven skitserede da fedtstoffer bl.a. indgår i opbygningen af cellemembranen, og fx spiller en afgørende rolle for nervecellerne idet at deres nervetråde er beklædt med et tykt lag myelin. Med andre ord kan det få helbredsmæssige konsekvenser.

Håber du kan bruge svaret til noget..

Skriv et svar til: Bio rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.