Matematik
parameterfremstilling (tangenter)
12. januar 2006 af
sontas (Slettet)
Hey jeg skal finde de vandrette og lodrette tangenter til følgende parameterfremstilling :
f(t)= (x,y) = (t^2 +2, 9t -t^3)
Jeg ved, at for vandrette tangenter må der gælder at y' = 0 og x' forskellig for 0.
dvs :
y' = 0 = 9 - 3t^2 <=> t = sqrt(3) v
t = -sqrt(3)
da tangenten er vandret er y-værdien den samme på hvilket so helst punkt på linjen dvs m : y1 = f(sqrt3)=9(sqrt3)-(sqrt3)^3 = 10,392
eller n: y2 = f(sqrt-3) =-10,392.
Men findes der ikke en "bedre" måde at finde vandrette tangenter og lodrette tangenter? Synes min metode virker lidt lattelig.
f(t)= (x,y) = (t^2 +2, 9t -t^3)
Jeg ved, at for vandrette tangenter må der gælder at y' = 0 og x' forskellig for 0.
dvs :
y' = 0 = 9 - 3t^2 <=> t = sqrt(3) v
t = -sqrt(3)
da tangenten er vandret er y-værdien den samme på hvilket so helst punkt på linjen dvs m : y1 = f(sqrt3)=9(sqrt3)-(sqrt3)^3 = 10,392
eller n: y2 = f(sqrt-3) =-10,392.
Men findes der ikke en "bedre" måde at finde vandrette tangenter og lodrette tangenter? Synes min metode virker lidt lattelig.
Svar #1
12. januar 2006 af sontas (Slettet)
Hov der er lige nogle fejl i #0
y(sqrt3) i stedet for f(sqrt3)
og y(-sqrt3) i stedet for f(sqrt-3)
y(sqrt3) i stedet for f(sqrt3)
og y(-sqrt3) i stedet for f(sqrt-3)
Skriv et svar til: parameterfremstilling (tangenter)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
