Kemi
kemiaflevering
15. januar 2006 af
tobiach (Slettet)
Hej.
Jeg er gået fuldstændig kold i nedenstående opgave. Kan nogen hjælpe?
opgave 5.13
Opløsning A: 0,200 M propansyre
Opløsning B: 0,100 M NaH2PO4
Opløsning C: 0,200 M NaOH
Der fremstilles 1000 mL pufferopløsning med pH = 6,85 ud fra opløsningerne B og C.
Den fremstillede pufferopløsning blandes med 1 mL af opløsning A. Herved ændres pH ikke mærkbart.
1) Beregn den aktuelle koncentration af uprotolyseret propansyre i blandingen.
2) Hvor mange mL af hver af opløsningerne B og C skal der anvendes til fremstilling af 1000 mL af den nævnte pufferopløsning.
Jeg er gået fuldstændig kold i nedenstående opgave. Kan nogen hjælpe?
opgave 5.13
Opløsning A: 0,200 M propansyre
Opløsning B: 0,100 M NaH2PO4
Opløsning C: 0,200 M NaOH
Der fremstilles 1000 mL pufferopløsning med pH = 6,85 ud fra opløsningerne B og C.
Den fremstillede pufferopløsning blandes med 1 mL af opløsning A. Herved ændres pH ikke mærkbart.
1) Beregn den aktuelle koncentration af uprotolyseret propansyre i blandingen.
2) Hvor mange mL af hver af opløsningerne B og C skal der anvendes til fremstilling af 1000 mL af den nævnte pufferopløsning.
Svar #1
15. januar 2006 af tobiach (Slettet)
Jeg finder vel protolysegraden ved at løse ligningen 10^-6.85 = alfa * 0,2
og ganger det med stofmængden af propansyre, og det er så det der er spaltet, derefter trækker jeg det fra den oprindelige stofmængde?
og ganger det med stofmængden af propansyre, og det er så det der er spaltet, derefter trækker jeg det fra den oprindelige stofmængde?
Skriv et svar til: kemiaflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
