Matematik
Ubestemte integraler
18. januar 2006 af
john2005 (Slettet)
Jeg er usikker på hvordan jeg skal klare disse to opgaver:
1.
(Int) xln(x^2) dx
Jeg ved at ln(x^2)=2lnx, men jeg er i tvivl om hvordan man så skal lave partiel integralregning.
2.
(Int)(lnx)^2 dx
Her er jeg bare generelt fortvivlet
1.
(Int) xln(x^2) dx
Jeg ved at ln(x^2)=2lnx, men jeg er i tvivl om hvordan man så skal lave partiel integralregning.
2.
(Int)(lnx)^2 dx
Her er jeg bare generelt fortvivlet
Svar #1
18. januar 2006 af fixer (Slettet)
1. Substitution
y = x² => dy = 2xdx
2. Partiel integration da
ln²(x) = ln(x)*ln(x)
y = x² => dy = 2xdx
2. Partiel integration da
ln²(x) = ln(x)*ln(x)
Skriv et svar til: Ubestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
