Matematik
Optimering
18. januar 2006 af
Jankovich (Slettet)
Har fået stillet to opgaver, jeg har lidt bøvl med - de lyder sådan:
To positive tals sum er 10. Bestem tallene, så produktet af det ene tals kvadrat og det andet bliver størts muligt.
- har en anelse om hvordan den skal laves:
x+y=10 ______ 1
Her skal der været et udtryk for, begge tals størst mulige kvadrat, fx.
A = x^2 + y^2 ________ 2
Hvis så 1, indsættes i 2 - hvor y selvfølgelig er isoleret i 1'eren:
A(x) = x^2 + (10-x)^2
Men den værdi jeg får her, passer slet ikke med facitlisten i bogen. Nogen der kan hjælpe?
Den anden opgave jeg har lyder således:
Med hvilke mål skal en cylinderformt blikdåse laves, når den skal indeholde 400mL og have mindst mulig overflade? (2 dec.)
Dåsen skal have både bund og låg.
- også her er der tale om optimering, men hvordan ligningssystemerne skal sættes op kan jeg ikke lige overskue.
Håber der er nogen der kan/vil hjælpe.
På forhånd tak!
To positive tals sum er 10. Bestem tallene, så produktet af det ene tals kvadrat og det andet bliver størts muligt.
- har en anelse om hvordan den skal laves:
x+y=10 ______ 1
Her skal der været et udtryk for, begge tals størst mulige kvadrat, fx.
A = x^2 + y^2 ________ 2
Hvis så 1, indsættes i 2 - hvor y selvfølgelig er isoleret i 1'eren:
A(x) = x^2 + (10-x)^2
Men den værdi jeg får her, passer slet ikke med facitlisten i bogen. Nogen der kan hjælpe?
Den anden opgave jeg har lyder således:
Med hvilke mål skal en cylinderformt blikdåse laves, når den skal indeholde 400mL og have mindst mulig overflade? (2 dec.)
Dåsen skal have både bund og låg.
- også her er der tale om optimering, men hvordan ligningssystemerne skal sættes op kan jeg ikke lige overskue.
Håber der er nogen der kan/vil hjælpe.
På forhånd tak!
Svar #2
20. januar 2006 af Jankovich (Slettet)
Stadig ingen der kan hjælpe? Sig endelig til hvis ikke jeg har forklaret det ordentligt :)
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
