Matematik

Vektore

19. januar 2006 af Dacabo (Slettet)
Er der nogle som kan give min en ledetråd på følgende opgave?

Parabelen P er bestemt ved ligningen
y = 3x^2-5x+4
Linjen t er den tangent til P, som har normalvektoren n=(2/3,1/3). Bestem førstekoordinaten til rørningspunktet for t

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Tværvektoren til n er med andre ord en retningsvektor for tangenten. Find det punkt hvori tangenten til parablen har samme hældning (hint: y') som tværvektoren til n.

Svar #2
19. januar 2006 af Dacabo (Slettet)

Jeg er helt blank. Jeg har fundet y'=6x-5 og t's retningsvektor til (-1/3,2/3) Skal jeg så ind og bruge tangentligningen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2006 af fixer (Slettet)

Retningsvektoren angiver at for gang x øges med -1/3 vokser y med 2/3. Den linie, den er retningsvektor for, har derfor hældningen (2/3)/(-1/3) = -2.

Find derfor det punkt, hvori tangenten til parablen har hældningen -2. Dertil skal du løse ligningen y'(x) = -2.

Svar #4
19. januar 2006 af Dacabo (Slettet)

Nårh på den måde. Og pludeselig kan han se lyset for enden af tunlen...

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.