Kemi
Gibbsenergi
19. januar 2006 af
dellealpi (Slettet)
Hej, hvis man har to gasser i en blanding, og man kender begge gassers stofmængde, partialtryk samt blandingens temperatur, hvordan kan man så beregne blandingens gibbsenergi?
Jeg kan godt finde gibbsenergien for begge gasser, men jeg ved ikke, hvad jeg derefter skal gøre...
Jeg kan godt finde gibbsenergien for begge gasser, men jeg ved ikke, hvad jeg derefter skal gøre...
Svar #1
19. januar 2006 af Mikziel (Slettet)
Du finder blot gibbsenergien for hver enkelt gas:
Gm(A)=Gm(standard)(A)+R*T'ln(p(A))
Gm(B)=Gm(standard)(B)+R*T'ln(p(B))
hvor A og B er de to gasser.
R gaskonstanten, og T temperaturen i Kelvin. p(A) er partialtrykket for den givne gas.
Derefter lægger du dem blot sammen:
G(system)=n(A)'Gm(A)+n(B)*Gm(B)...
\\\\Mikziel
Gm(A)=Gm(standard)(A)+R*T'ln(p(A))
Gm(B)=Gm(standard)(B)+R*T'ln(p(B))
hvor A og B er de to gasser.
R gaskonstanten, og T temperaturen i Kelvin. p(A) er partialtrykket for den givne gas.
Derefter lægger du dem blot sammen:
G(system)=n(A)'Gm(A)+n(B)*Gm(B)...
\\\\Mikziel
Svar #2
19. januar 2006 af Mikziel (Slettet)
hmm... jeg kan se at jeg nogle gange er kommet til at skrive "'" dette skal i stedet være et gangetegn "*" , jeg unskylder fejlen :)
\\\\Mikziel
\\\\Mikziel
Skriv et svar til: Gibbsenergi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
