Matematik

stamfunktion

19. januar 2006 af AC_CA (Slettet)
en funktion f er bestemt ved
f(x) = 2x + 4

1. Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tanget?

2.Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y=x+3

Hvor løser jeg dette?

Svar #1
19. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

hjæælpp?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2006 af hln (Slettet)

stamfunktionen må her være

F(x)= x^2+4x+k
kan det ikke passe?

men jeg kan ikke selv finde ud af det når der står y=3 som tangenten... hvad vil det sige?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Linien med ligningen y=3 er vandret. Grafen for f kan derfor kun have denne som tangent i et punkt, hvori F'(x)=f(x)0, hvor F er en stamfunktion til f. Heraf ses at x=-2 er 1. koordinat i tangentpunktet.

Bestem dernæst k fra #2 således at F(-2)=3. Dermed sikres, at funktionsværdien F(x) netop er 3 i det punkt, hvori grafen for F har vandret tangent. Tangenten får derfor ligningen y=3 som krævet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

fix:

"F'(x)=f(x)0,"
->
F'(x)=f(x)=0,

Svar #5
23. januar 2006 af AC_CA (Slettet)

så k r 7

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2006 af Duffy

Jah, k = 7



F(x)= x^2+4x+k


F(-2)=3


(-2)^2 + 4·(-2) + k = 3


4 - 8 + k = 3


k = 3 + 4 = 7


dvs


F(x)= x^2 + 4x + 7




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2006 af Duffy

Jvf 2)

Sæt

x^2+4x+k = x+3

og søg k via D=0



Duffy

Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.