Matematik
Differentialregning
20. januar 2006 af
jensbv (Slettet)
Opgaven lyder:
En funktion f er givet ved
f(x)=x^2·(1-x)^9, x tilhører intervallet [0;1]
Beregn størsteværdien for f.
Jeg har fået f'(x)=2x*(1-x)^9 + x^2*9((1-x)^8)*(-1). Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal løse ligningen, hvis jeg sætter f'(x)=0.
Kunne godt bruge lidt hjælp...
På forhånd tak!
En funktion f er givet ved
f(x)=x^2·(1-x)^9, x tilhører intervallet [0;1]
Beregn størsteværdien for f.
Jeg har fået f'(x)=2x*(1-x)^9 + x^2*9((1-x)^8)*(-1). Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal løse ligningen, hvis jeg sætter f'(x)=0.
Kunne godt bruge lidt hjælp...
På forhånd tak!
Svar #1
20. januar 2006 af fixer (Slettet)
Der er allerede "tærsket langhalm" på denne opgave, jvf. trådene
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=168763&h=^9
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=155564&h=^9
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=155623&h=^9
Sidstnævnte er først fra #22 og frem.
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=168763&h=^9
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=155564&h=^9
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=155623&h=^9
Sidstnævnte er først fra #22 og frem.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
