Matematik
Differentialligning
20. januar 2006 af
Andeby (Slettet)
Hvordan kan jeg finde løsningen f(x) til differentialligningen dy/dx = ½x+3
hvis grafen går gennem punktet p(1,0)?
på forhånd tak
Kell
hvis grafen går gennem punktet p(1,0)?
på forhånd tak
Kell
Svar #1
20. januar 2006 af nikolaj_p (Slettet)
du har at f'(x) = ½x + 3 ... f(x) er altså en stamfunktion til ½x + 3, så
f(x)= 1/4 x^2 + 3x + k
k findes ved indsættelse af punktet
f(x)= 1/4 x^2 + 3x + k
k findes ved indsættelse af punktet
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
