Matematik
Diff. af afstandsformlen
21. januar 2006 af
est (Slettet)
Hej
Jeg har brug for lidt hjælp til at differentiere afstandsformlen.
Skal jeg bare differentiere den som en sammensat funktion?
Indtil videre har jeg:
h(x)=(y2-y1)^2+(x2-x1)^2
h’(x)= 2(y2-y1)+2(x2-x1)
g(x)=sqrt(x)
g’(x)= 1/(s*sqrt(x))
OG så kan jeg vel bare bruge formlen for sammensatte funktioner ik?
På forhånd tak..
Mvh EST
Jeg har brug for lidt hjælp til at differentiere afstandsformlen.
Skal jeg bare differentiere den som en sammensat funktion?
Indtil videre har jeg:
h(x)=(y2-y1)^2+(x2-x1)^2
h’(x)= 2(y2-y1)+2(x2-x1)
g(x)=sqrt(x)
g’(x)= 1/(s*sqrt(x))
OG så kan jeg vel bare bruge formlen for sammensatte funktioner ik?
På forhånd tak..
Mvh EST
Svar #1
22. januar 2006 af fixer (Slettet)
Afstandsformlen i planen og rummet er en funktion af flere variable. Den differentieres ikke på samme facon som funktioner af een variabel. Man finder differentialet vha partielle afledede.
Svar #2
22. januar 2006 af est (Slettet)
Hvordan det så? De thar jeg ikke lært om endnu.. Men det må jeg jo få min lærer til at forklare mig så..
Jeg skal bruge den til at beregne det tidspunkt hvor to skibe er tættest på hinanden. Det ene skib (Emma) sejler med 42 km/t stik nord og det andet skib (Yvonne) med 48 km/t. Yvonne starter 80 km stik øst for det først nænte.
I opgaven stod der at det skulle sættes op i et koordinat-system hvor Emma startede i (0,0) og Yvonne i (80,0)..
Jeg skal bruge den til at beregne det tidspunkt hvor to skibe er tættest på hinanden. Det ene skib (Emma) sejler med 42 km/t stik nord og det andet skib (Yvonne) med 48 km/t. Yvonne starter 80 km stik øst for det først nænte.
I opgaven stod der at det skulle sættes op i et koordinat-system hvor Emma startede i (0,0) og Yvonne i (80,0)..
Skriv et svar til: Diff. af afstandsformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
