Tysk

tysk grammatik

21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
skulle spørge fra min lillebror der går i 8. klasse.

hvordan er det nu man finder ud af om en sættning er nominativ, akkusativ, genitiv eller dativ...

han skal bruge det i følgende sammenhæng

zum beispiel: Sie hat _____ Haus. Es hat _____ rates Dach und _____ schöne veranda.

hus og dach er intetkøn mens Veranda er hunkøn. men hvordan finder man kasus så han kan indsætte den rette form af ein

Svar #1
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

er det rigtig at nom. = trekant

akk. = kryds

dativ = firkant


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Sie hat ein Haus. Es hat ein rotes (går ud fra at der menes rød?) Dach und eine schöne Veranda.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

nominativ = grundled (kryds)

akkusativ = genstandsled (trekant)

dativ = hensynsled (firkant)

Svar #4
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

Er du sikker. han syntes nemlig at huske at at nominativ var trekant

hvor sikker er du?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Jeg er 100 % sikker ;)


Svar #6
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

tak

Svar #7
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

f.eks.

han har ingen penge og intet arbejde

står både penge og arbejde så som genstansled?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Fra min grammatikbog: "Man kan finde genstandsleddet ved at spørge med ”hvad?” eller ”hvem?” + udsagnsled og grundled (dog ikke udsagnsleddene sein, werden og bleiben)"

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#7
Ups, glemte at svare på dit spørgsmål. Ja, både penge og arbejde er genstandsled.

Svar #10
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

sidste spørgsmål

hvordan sige man:

De har

Sie ____ ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Sie haben.

Du skal da vist lige læse på din grammatik :-)

Svar #12
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

hvis han havde en grammtik bog ville han ikke plage dig :P


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#12
Det er skam ikke en plage, hvis det var, havde jeg nok hjulpet (der var desuden også en smiley i #11). Så bare i din profil, at du går i 2.g og så har du jo også tysk og det her er noget man lærer i 7. klasse i folkeren, muligvis 8. klasse.

Svar #14
21. januar 2006 af Mani4 (Slettet)

jeg har fandme ikke tysk du :P hehe

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#14
Det er rigtigt, man kan jo bare vælge et andet fremmedsprog i stedet for :-) Men du har måske haft tysk ;)

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2006 af witczak (Slettet)

Hej,
har du stadig spoersmaaler eller er alt i orden nu?
Hvis du har, so kan jeg maaske hjaelpe

Skriv et svar til: tysk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.