Matematik
Cirkelafsnit
22. januar 2006 af
JesperJuul (Slettet)
Hejsa...
Jeg har et meget stort problem, hvordan kan jeg løse følgende opgave:?
Forestil jer et stykke jern som skal bøjes. Jernet er 50 cm langt og skal bøjes så det får en størst mulig tværsnitsareal. Opstil en formel som kun afhænger af variablen: r (radiusen).
Jeg kan ikke sinus og cosinus, så dette kan jeg ikke bruge. Hvordan kan den så løses?
Jeg har tænkt mig til dette, men langt fra sikker på om det er rigtigt:
A(r) = (pi*r^2)/(50cm/(2*r*pi))
Og her er:
(pi*r^2) = Hele cirklens areal.
50cm = Længden af jernstykket.
(2*r*pi) = Omkredsen af hele cirklen.
Ved ikke om jeg overhovedet har fat i noget.
Please hjælp!
På forhånd tak.
Jeg har et meget stort problem, hvordan kan jeg løse følgende opgave:?
Forestil jer et stykke jern som skal bøjes. Jernet er 50 cm langt og skal bøjes så det får en størst mulig tværsnitsareal. Opstil en formel som kun afhænger af variablen: r (radiusen).
Jeg kan ikke sinus og cosinus, så dette kan jeg ikke bruge. Hvordan kan den så løses?
Jeg har tænkt mig til dette, men langt fra sikker på om det er rigtigt:
A(r) = (pi*r^2)/(50cm/(2*r*pi))
Og her er:
(pi*r^2) = Hele cirklens areal.
50cm = Længden af jernstykket.
(2*r*pi) = Omkredsen af hele cirklen.
Ved ikke om jeg overhovedet har fat i noget.
Please hjælp!
På forhånd tak.
Skriv et svar til: Cirkelafsnit
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
