Matematik
diff.ligning
23. januar 2006 af
bobbie (Slettet)
Hey... vil høre om der er nogen der kan hjælpe med den her ligning...
Jeg skal differensere V(t)=0,04*(l(t))^3*N(t)
v'(t)=0,04*( (l'(t))^3 * N(t) + N'(t) * (l(t))^3 )
men da N(t)=11127,7e^-0,4t og l(t)=30-23,87e^-0,2t
er det ret besværligt at bestemme. Jeg har ogs diff.ligningerne, ved ikk om det kan hjælpe:
dN/dt = -0,4N
dl/dt = 6-0,2l
nogen der har nogle ideer??? er gået fuldkommen i stå i denne opgave...
på forhånd tak!
Jeg skal differensere V(t)=0,04*(l(t))^3*N(t)
v'(t)=0,04*( (l'(t))^3 * N(t) + N'(t) * (l(t))^3 )
men da N(t)=11127,7e^-0,4t og l(t)=30-23,87e^-0,2t
er det ret besværligt at bestemme. Jeg har ogs diff.ligningerne, ved ikk om det kan hjælpe:
dN/dt = -0,4N
dl/dt = 6-0,2l
nogen der har nogle ideer??? er gået fuldkommen i stå i denne opgave...
på forhånd tak!
Svar #1
23. januar 2006 af saramusser (Slettet)
Hejsa.. tror nok at jeg har lavet den.. hvilket opg nr er det?
Svar #2
23. januar 2006 af saramusser (Slettet)
HAr lidt svært ved at forstå hvad jeg selv har skrevet, men her kommer det:
V=0,04l^3*N
V'=0,04((l^3)*(-0,4)N+3(l^2)*6-0,2l)*N)
og så reducere du bare til du får:
V'=0,04l^2N(18-l)
V'=0 <=> V'=18-l
Så indsættes l og du får svaret..
Håber at du kunne forstå det.
V=0,04l^3*N
V'=0,04((l^3)*(-0,4)N+3(l^2)*6-0,2l)*N)
og så reducere du bare til du får:
V'=0,04l^2N(18-l)
V'=0 <=> V'=18-l
Så indsættes l og du får svaret..
Håber at du kunne forstå det.
Skriv et svar til: diff.ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
