Matematik

Toppunkter

24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)
Find toppunktet til følgende parabel:
y = 0.5x^2 - 0.5x + (7/8)

Den SKAL løses med "Completing the square"-metoden.
----
Jeg kan ikke få den til at være det rigtige resultat. Når jeg checker efter med den normale formel (-b/2a ; -D/2a) får jeg den til at være (0,5 ; 3/4).
Men når jeg bruger completing the square får jeg (0,5 ; 3/2)

Mine udregninger:
Jeg dividerer igennem med a for at få a til at være 1:
x^2-x+(7/4)=y

(x+(b/2)^2 = (x-0,5)^2 = x^2-x+0,25.

Dvs. det bliver: (x-0,5)^2 + 6/4.

Altså bliver toppunktet: ( 0,5 ; 3/2)
Hvad gør jeg galt???

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2006 af Duffy

Hmmm!?

Den rigtige formel hedder

(-b/(2a) ; -D/(4a))



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2006 af vusk (Slettet)

ellers så find f'(x) og sæt det lig nul. Ud fra det kan du jo netop finde det punkt, hvor tangenthældningen er lig nul, hvilket jo er toppunktet...

Svar #3
24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Okay, det var også det jeg mente (jeg ved at resultatet er rigtigt mht. (0,5 ; 3/4), fordi jeg lige har lavet et program på computeren til udregning af det).
Men kan stadigvæk ikke få det til at passe med Completing...-metoden. Hvis jeg nu ganger 3/2 med 0,5, så giver den det rigtige. Men sådan forgår det vist ikke...

Svar #4
24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

#2
Har aldrig hørt om det. 1.g

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2006 af vusk (Slettet)

facit er (ifølge min lommeregner)
(x,y) = (0,5 ; 0,75)

Svar #6
24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

ARGG!!
Det får jeg den også til, kom til at skrive forkert.

Det rigtige svar er (0,5 ; 0,75), men jeg får dne til (0,5 ; 3/4)!!

Undskylder for misforståelserne.

Svar #7
24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Hovsa, det er egentlig også det, jeg skriver i #0.

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2006 af vusk (Slettet)

er helt ok

Svar #9
24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Men kan du se hvor mine udregninger går galt mht. Completing The Square?

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
For sa... da; prøv nu lige at se på hvad du skriver! Der gælder jo at 3/4 = 0,75, så det er da rigtigt nok, det du er kommet frem til.

Svar #11
24. januar 2006 af hydrogen (Slettet)

Jeg forvirrer vist alle.
Jeg har fået resultatet til at være denne her:

(0,5 ; 3/2)

når jeg bruger completing the square.
Men den er ikke korrekt.
Hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2006 af Duffy

ALTSÅ!!

PRØV NU AT LÆSE DET DER STÅR I #1


Duffy

Skriv et svar til: Toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.