Kemi
strukturformel
24. januar 2006 af
vusk (Slettet)
et organisk stof med en NO2-gruppe i enden...
hvordan tegnes NO2-gruppen? kan ikke få det til at passe med bindingerne..
-NO2 ??
hvordan tegnes NO2-gruppen? kan ikke få det til at passe med bindingerne..
-NO2 ??
Svar #1
24. januar 2006 af frodo (Slettet)
den beskrives bedst ved resonansstrukturerne:
-N(=O)-O <--> -N(-O)=O
begge O'er er naturligvis bundet til Nitrogenet
-N(=O)-O <--> -N(-O)=O
begge O'er er naturligvis bundet til Nitrogenet
Svar #2
25. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Hvor der så er + på N og - på de enkelt bundne O atomer.
SÅ pga af symmetri vil der være en halv negativ ladning på oxygen som er bundet til N med en 1½ binding. Den er forøvrigt isoelektronisk med R-COO(-) carboxylat ionen.
SÅ pga af symmetri vil der være en halv negativ ladning på oxygen som er bundet til N med en 1½ binding. Den er forøvrigt isoelektronisk med R-COO(-) carboxylat ionen.
Skriv et svar til: strukturformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
