Matematik

Isoler T i ligningen..?

02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hey... Hvordan isolerer man T i ligningen x=a*T^a (altså T opløftet i a)..??
Kan i hjælpe mig hurtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2003 af 404error (Slettet)

Prøv med log på begge sider og flyt lidt rundt.

Svar #2
03. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Skal man tage log af T?
log(x)=a*log(T^a) eller er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2003 af RE (Slettet)

det du har gjort er rigtig indtil videre, men du kunne også droppe log og først dividere med a og derefter tage den a'ende rod

Svar #4
03. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvordan vil det se ud?
x/a=T^a

Hvordan tager man den a'ende rod?
Det skal lige siges at a man dividerer med ikke er nøjagtig samme tal som den a'ende rod...

Svar #5
03. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hallo?

Hvordan tager man den a'ende rod af T^a?

Please skriv...!

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2003 af RE (Slettet)

at tage den a'ende rod svarer til at opløfte hver side af lighedstegnet til 1/a'ende potens

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2003 af nille (Slettet)

Den a'ende rod er det samme, som at tage kvadratrod eller kubikrod. Det er bare a istedet for 2 eller 3. (Altså kvadratrod=andenrod, kubikrod=trdierod)... Håber det er til at forstå...:)

Skriv et svar til: Isoler T i ligningen..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.