Kemi
pH-beregning
26. januar 2006 af
piper (Slettet)
Jeg har lavet en titrering af 25 mL HCL 0,038 M. Jeg titrerede med 25 mL 0,1 M NaOH.
Efter ævivalenspunktet (9,5 mL tilsat NaOH) må der være overskud af OH- hvis der bliver tilsat mere NaOH. Jeg er bare ikke sikker på om jeg har løst den stillede opgave korrekt. Den går ud på at bestemme pH ved tilsætning af 15 mL NaOH.
Min fremgangsmåde er så at bestemme opløsningens koncentration, som jeg har regnet som volumet af saltsyren + det tilsatte volumen NaOH.
er det korrekt at bestemme pH således?
pH = 14 - (-log((nNaOH-nHCL)/Vsamlet))
= 14 - (-log((15mL*0,1M-95mmol)/(25mL+15mL)) = 12,138
Efter ævivalenspunktet (9,5 mL tilsat NaOH) må der være overskud af OH- hvis der bliver tilsat mere NaOH. Jeg er bare ikke sikker på om jeg har løst den stillede opgave korrekt. Den går ud på at bestemme pH ved tilsætning af 15 mL NaOH.
Min fremgangsmåde er så at bestemme opløsningens koncentration, som jeg har regnet som volumet af saltsyren + det tilsatte volumen NaOH.
er det korrekt at bestemme pH således?
pH = 14 - (-log((nNaOH-nHCL)/Vsamlet))
= 14 - (-log((15mL*0,1M-95mmol)/(25mL+15mL)) = 12,138
Skriv et svar til: pH-beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
