Matematik
mat hjælp(trekants beregning)
29. januar 2006 af
dnadan (Slettet)
I en trekant ABC er a=7,8 b=8,5 og c=6,9
Bestem længden af medianen m(a) og længden af vinkelhalveringslinjen v(A).
Er der ikk en venlig sjæl, som kunne give et forslag til hvordan disse 2 længder kan findes?
Tak på forhånd...
Bestem længden af medianen m(a) og længden af vinkelhalveringslinjen v(A).
Er der ikk en venlig sjæl, som kunne give et forslag til hvordan disse 2 længder kan findes?
Tak på forhånd...
Svar #1
29. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
I en trekant går de tre medianer gennem samme punk, og dette punkt deler medianerne i forholdet 1:2 reget fra fodpunkterne.
hvis du tegner en streg fra A til midten af |CB| kan du kalde dette punktD. fra |DC| el |DB| er 1/2a
hvis du tegner en streg fra A til midten af |CB| kan du kalde dette punktD. fra |DC| el |DB| er 1/2a
Svar #3
29. januar 2006 af fixer (Slettet)
Indlægget #1 er nu ikke helt skævt.
Beregn vinkel A og C vha cosinusrelationerne.
Medianen deler som nævnt i #1 CB i to lige store dele, hver ½a. Medianens fodpunkt D på CB danner sammen med A' og C en trekant. I denne trekant kendes størrelserne:
|A'C| = b
|CD| = ½a
C
Medianens længde, m(a), findes vha sinusrelation, idet m(A) ligger overfor vinkel C.
Vinkelhalveringslinien behandles analogt. Betegnes vinkelhalveringsliniens skæring med stykket CB for P, dannes trekant A'PC. I denne kendes
A' = ½A
|A'C| = b
C
P = 180-A'-C
Vinkelhalveringslinien er atter stykket overfor vinkel C. Bestem dets længde vha en sinusrelation.
Beregn vinkel A og C vha cosinusrelationerne.
Medianen deler som nævnt i #1 CB i to lige store dele, hver ½a. Medianens fodpunkt D på CB danner sammen med A' og C en trekant. I denne trekant kendes størrelserne:
|A'C| = b
|CD| = ½a
C
Medianens længde, m(a), findes vha sinusrelation, idet m(A) ligger overfor vinkel C.
Vinkelhalveringslinien behandles analogt. Betegnes vinkelhalveringsliniens skæring med stykket CB for P, dannes trekant A'PC. I denne kendes
A' = ½A
|A'C| = b
C
P = 180-A'-C
Vinkelhalveringslinien er atter stykket overfor vinkel C. Bestem dets længde vha en sinusrelation.
Skriv et svar til: mat hjælp(trekants beregning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
