Andre fag

Forskel fra folke til gym.

31. januar 2006 af topra (Slettet)
Jeg begynder på stx til næste år og ville lige høre hvilket fag, I synes der er mest forskel mellem fra folkeskolen til gymnasiet???

Og om det er en god/dårlig forskel???

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2006 af TheKo (Slettet)

Jeg synes generelt ikke at der er den store forskel på det faglige miljø som folk taler så meget om.

Det handler stadig om at række hånden op selvom man egentlig ikke har noget at sige og at tale læreren efter munden (selvom den omvendte taktik også tit er god).

Den største lettelse er dog at slippe af med den overpædagogiske klasselærer som absolut skal inddrage hele klassen i diverse konflikter ;)

Forskellen ligger i det sociale, efter min mening. Det er mere op til en selv at møde mennesker, og det sker oftere på tværs af klasserne. Desuden er man som 1g'er ikke længere de ældste hvilket er deejligt :)

Og så er der langt flere fester ;)

Fag med størst forskel er latin, men det har man vel ikke mere...

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2006 af Windcape (Slettet)

.. og så er der det med at gym kræver rygrad, det gør folkeren ikke.

Udover det kræves der også du kan tænke, men det går jeg ud fra du kan i forvejen siden du søger ind.

Der er vel forskel på alle fagene ? siden at niveauet bare er forhøjelse af folkeren.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#0 For mig har mit først 1½ år i gym været en forlængelse af folkeskolen. Synes det er begrænset hvor stor forskel der er, men kommer også fra en privatskole, hvor man havde samme værdier som på gym - "frihed under ansvar".

#1 Man har alm. sprogforståelse (:

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Hehe tror det er første gang jeg har hørt gymnasie elever indrømme at gymnasiet grundlæggende virker som en forlængelse af folkeskolen

8}

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2006 af Cadi (Slettet)

Jeg vil mene at fysik er det fag, der afveg mest fra mine forventninger tl faget. I folkeskolen havde jeg nemlig både fysik og kemi blandet, hvor der blev lagt mest fokus på kemi, derfor var det en stor overraskelse at få disse to fag hver for sig på gymnasiet.

Selvom jeg mener at fysik afviger mest, må jeg da indrømme at det er mit ynglingsfag:)))

Svar #6
31. januar 2006 af topra (Slettet)

TheKo, hvad mener du med det her:

"Det handler stadig om at række hånden op selvom man egentlig ikke har noget at sige og at tale læreren efter munden (selvom den omvendte taktik også tit er god). "

Især den sidste sætning?




Til alle:
Syns I det var svært at følge med, og får man mange lektier for?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#4 En gang skal jo være den første =) - jeg er bare blevet utroligt skuffet over gymnasiet. Havde forventet at det ville være meget anerledes end folkeskolen, men blev overrasket ;) Godt man er halvvejs igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2006 af Cadi (Slettet)

Nej det er ikke svært at følge med, så længe du har interessen.. Selvfølgeligt har man sommetider mere lyst til at lave andet end lige de afleveringer man har for, men så må man være disciplineret... Men igen, ja, gymnasiet er ikke så hårdt, som mange i folkeskolen forestiller sig.. Så længe du følger med(hvilket man sagtens kan) og vise læreren at man prøver, så er der intet problem..

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2006 af TheKo (Slettet)

#6:

"Det handler stadig om at række hånden op selvom man egentlig ikke har noget at sige og at tale læreren efter munden (selvom den omvendte taktik også tit er god). "

Gymnasiet handler om at tale læreren efter munden (hvis man gør det omvendte og kritiserer lærerens holdning/tolkning kan det også give bonuspoint - hvis det lyder velovervejet vel at mærke) og ikke om hvad du lærer. Det er muligt at det faglige niveau stiger (har jeg ikke selv mærket synderligt), men teknikken til høje karakterer er den samme som i folkeskolen.

Jeg bruger selv utrolig lidt tid på mundtlige lektier som fx læsning af tekster og generel forberedelse til timerne, men stadig har jeg klassens næsthøjeste gennemsnit. Det handler nemlig ikke om hvad jeg i realiteten kan, men om hvad læreren tror jeg kan.

Skriv et svar til: Forskel fra folke til gym.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.