Matematik
mat. opg.
31. januar 2006 af
3700-Line (Slettet)
En maskinfabrik kan producere mellem 30 og 60 maskiner om året. prisen p for en maskine afhænger af antallet af producerede maskiner x, idet
p(x)=7500x-x^3 , 30
bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.
hvor stor bliver den årlige omsætning ved den årlige produktion der blev fundet under første spørgsmål?
nogen der kan hjælpe?
tak på forhånd
p(x)=7500x-x^3 , 30
bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.
hvor stor bliver den årlige omsætning ved den årlige produktion der blev fundet under første spørgsmål?
nogen der kan hjælpe?
tak på forhånd
Svar #1
31. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Du skal starte med at finde maximum for p(x). Differentier p(x) og løs ligningen p'(x)=0.
Skriv et svar til: mat. opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
