Matematik

Udregn brøk:

31. januar 2006 af Andreassw (Slettet)
Er det meningen at den skal løses sådan, ender jo op i ret store brøker?

½ * (2/3*4/7 + 1/7 * ½) = ½ * (8/21 + 1/14) <=> = ½(112/294 + 21/294) = ½*(133/294) = 133/588


Svar #1
31. januar 2006 af Andreassw (Slettet)

Havde kommet til at lave et implicationstegn, hvilket jo selvfølelig var forkert
½ * (2/3*4/7 + 1/7 * ½) = ½ * (8/21 + 1/14) = ½(112/294 + 21/294) = ½*(133/294) = 133/588

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, dog bør du forkorte så meget som muligt. 133/588 kan forkortes yderligere.

Svar #3
31. januar 2006 af Andreassw (Slettet)

Ja til 13/18.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Det er nu ikke rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2006 af fixer (Slettet)

Opgaven synes at være identisk med #3 og frem i denne tråd:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=169672&h=brøk

Svar #6
01. februar 2006 af Andreassw (Slettet)

#4 Hovsa nej det er langt fra rigtigt hehe :).

Det er bliver jo 19/84

Skriv et svar til: Udregn brøk:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.