Kemi

Forbrænding

31. januar 2006 af Jonas18 (Slettet)
Hey, er der nogen som kan fortælle mig om hvis jeg har beregnet de opgaver rigtigt.

A)
Skriv reaktionsskema for forbrænding af PVC
C2H3Cl + 2½O2 ---> 2CO2 + H2O + HCl

b)
Beregn massen af HCl, som dannes ved forbrænding af 1,00kg PVC
M(HCL)/M(CH2CHCl)*m(CH2CHCl)=m(HCl)

36,458/62,494*1000=583,38g

c)
Beregn massen af den mængde HCL, som dannes ved forbrænding af 20000ton PVC
M(HCL)/M(CH2CHCl)*m(CH2CHCl)=m(HCl)
36,458/62,494*20.000.000.000=11667.ton

Svar #1
31. januar 2006 af Jonas18 (Slettet)

Nogen som evt. kan fortælle mig om hvis løsninger er rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2006 af azidioN (Slettet)

Jeg mener i hvert fald at der ikke må skrives 2½O2 : ) - det lyder lidt forkert .. den skal du nok lave om. Nu er jeg lidt i tvivl om hvornår man må skrive 0 og hvornår man skal skrive 02 .. - men 5O <-- 5 Oxygen måske i stedet? :) ellers ser A fin ud : P

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2006 af frodo (Slettet)

#2:
2½O2 kan man fint skrive..
Jeg har intet imod det, og kan kun se et pædagogisk argument hvorfor man ikke skulle måtte skrive det, så det er forskelligt fra lærer til lærer.

Det hedder ikke 5O istedet, da oxygen findes i atmosfærisk som dioxygen (O2) og ikke som oxygen-atomer

#1: så alt i alt ser det fint ud

Svar #4
31. januar 2006 af Jonas18 (Slettet)

#3 tak for svaret, men har også et spørgsmål til, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse opg.

Antag, at denne mængde HCl opløses i 3,0*10^10m3 rent vand, og beregn opløsningens pH-værdi. Og kommenter den beregnede pH-værdi. Diskuter forudsætningerne for beregningen. Skal man forvente at, dansk regnvand har dem beregnede pH værdi.?


Skriv et svar til: Forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.