Matematik
Isolering
05. december 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej alle!! Jeg har brug for lidt hjælp til at isolere:
Jeg har
Y = 5L^(2/3)[((r/w)(60/15)) /L]^(1/3)
Jeg skal så isolere L, men jeg får hele tiden forskellige løsninger.... nogle idéer??
Tak...
Jeg har
Y = 5L^(2/3)[((r/w)(60/15)) /L]^(1/3)
Jeg skal så isolere L, men jeg får hele tiden forskellige løsninger.... nogle idéer??
Tak...
Svar #1
05. december 2003 af Jean
Tja hvis du sætter det L i brøken udenfor parantes får du L^(-1/3) og så har du L^(2/3) i forvejen og når du ganger dem sammen får du L^(1/3). Så skal du bare opløfte i ^3 på begge sider.
Svar #2
06. december 2003 af Dominik Hasek (Slettet)
Y = 5L^(2/3)[((r/w)(60/15)) /L]^(1/3) <=>
Y = 5L^(2/3)(4r/(wL))^(1/3) <=>
Y^3 = 125L^2*4r/(wL) <=>
L = wY^3/(500r)
Y = 5L^(2/3)(4r/(wL))^(1/3) <=>
Y^3 = 125L^2*4r/(wL) <=>
L = wY^3/(500r)
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
