Matematik

integrer

01. februar 2006 af Carsten H (Slettet)
hvordan kan jeg integrere 1/(3-x)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2006 af *pernille* (Slettet)

omskriv den til (3-x) * 1 og brug substitution

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan indse at -ln(3-x)+k (k konstant) differentieret giver 1/(3-x). Du kan også sætte t=3-x => dt/dx=-1 <=> dx=-dt. Substitutionen giver dig resultatet -ln(t) +k. "Tilbagesubstitution" giver -ln(3-x)+k.

Skriv et svar til: integrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.